Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kremalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Hafif bir tatlı isteyenler için oldukça güzel ve farklı bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Farklı bir tat arayanlar ve tatlı ihtiyacı duyanlar için hemen yapılabilecek oldukça pratik ve kolay bir tariftir. Şimdi sizlerle kremalı krep tarifini paylaşıyorum.

Krep İçin Malzemeler

  • Beş su bardağı süt
  • Üç adet oda sıcaklığında yumurta
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Üç veya dört su bardağı un (Az gelirse ilave yapılabilir)

Kreması İçin Malzemeler

  • Sekiz su bardağı süt
  • Yedi çorba kaşığı un
  • On çorba kaşığı şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • Bir paket toz krem şanti

Süslemesi İçin Malzemeler

  • Hazırlanmış çikolata sosu
  • Hindistan cevizi

Kremalı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce kremayı yapmakla işe başlayalım. Krema için gerekli olan malzemeleri uygun bir tencere içine alalım. Bu malzemeler süt, un ve şekerdir. Bu malzemeleri karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayan kremanın altını kısıp bir dakika da öyle kaynamaya bırakıp altını tamamen kapatın. Pişen kremanın ilk sıcağı çıktıktan sonra tereyağı veya margarini ekleyip karıştırın. İyice soğuyan kremaya bir paket krem şanti ve vanilyayı ilave edip mikser yardımı ile iyice çırpın ve krema tamamen pürüzsüz bir hale gelecektir.

Hazırlanan krema bir kenara alınır ve çikolata sosu hazırlanmaya başlanır. Çikolata sosu, paket üzerinde yazan tarife göre hazırlanır ve soğumaya bırakılır.

Sonra sıra krep hamurunu hazırlamaya gelir. Krep için derin bir kabın içerisine süt, yumurta ve zeytinyağı alınır ve iyice çırpılır. Ardından un, kabartma tozu ve bir tutam tuz eklenir. Yine çırpılır ve hamur boza kıvamına gelir. Krep tavası çok az bir yağ ile yağlanır ve hamurdan bir kepçe kadar alınır, tavanın ortasına dökülür ve tavanın etrafına yayılır. Altı kızardıktan sonra spatula yardımı ile krep alt üst edilir ve üst kısmı da kızartılır. Bu şekilde pişirilmesi tamamlanan krepler bir kenarda soğumaya bırakılır.

Krepler tamamen soğuduktan sonra krepin ortasına bir çorba kaşığından fazla krema alınır ve eşit bir şekilde sürülür. Bu kısımda eğer istenirse mevsimine uygun meyveler de ilave edilebilir. Bu tamamen tercihinize bağlıdır. Sonra krep iki yandan katlanır, diğer iki yandan da katlanır. Krep dikdörtgen bir şekle getirilir. Hepsi bu şekilde yapılarak tamamlanır. Servis edileceği sırada üzerine hazırlanan ve soğuyan çikolata sosu gelişigüzel dökülür, onun üstüne de Hindistan cevizi serpilip servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Elma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Elma Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri

Basit Krep Tarifi ve Malzemeleri