Beşamel Soslu Mantarlı Krep Beşamel soslu mantarlı krep, yapımı kolay ve lezzeti ile cezbedici bir krep çeşididir. Bu krebi, çocuklarımız ve misafirlerimiz severek tüketirler. Krebin malzemeleri şu şekildedir: Beşamel Soslu Mantarlı Krep İçin Gerekli Malzemeler
Mantar İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeler
Beşamel Soslu Mantarlı Krep Nasıl Yapılır? Öncelikle beşamel sos için unu ve tereyağını kısık ateşte bir tencereye koyarak kavurmaya başlarız. Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırırız. Topaklanmaları önlemek için sürekli karıştırma işlemine devam ederiz. Beşamel sosun içerisine tuzu da ilave edip pişirdikten sonra soğuması için bir kenarda bekletiriz. Beşamel sos soğuduktan sonra içine yumurtayı kırıp iyice karıştırarak beşamel sosumuzu hazır hale getiririz. Krep yapımı için malzemeleri derin bir kabın içerisine koyup iyice karıştırırız. Karışım homojen bir kıvama gelene kadar karıştırma işlemine devam ederiz. Yapışmayan bir tavayı ısıtıp az bir miktar yağ ile yağlayarak bir kepçe krep hamurunu tavaya dökeriz. Krebin iki yüzünü de hafif kızarıncaya kadar pişiririz. Pişirdiğimiz krepleri üst üste koyarak kurumalarını önleriz. Tüm krep hamurunu bu şekilde pişirerek krepleri hazır hale getiririz. Şimdi mantarlı iç harcı hazırlamak için mantarları güzelce ayıklayıp limonlu suda bekletiriz. Limonlu sudan çıkarıp süzgeçle süzeriz. Diğer taraftan soğanları küp küp doğrayıp tavada az bir sıvı yağ ile kısık ateşte pişiririz. Mantarları ince ince doğrayıp sotelenmiş soğanların üzerine ilave ederiz. Mantarlar suyunu çekene kadar pişiririz. Piştiğinden emin olduğumuz mantarların üzerine tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak kavurma işlemini tamamlarız. Sonrasında mantarların üzerine hazırladığımız beşamel sosun yarısını ekleyip karıştırırız. Bu şekilde beşamel soslu mantar iç harcımız hazır hale gelir. Şimdi kreplerin arasına bir kaşık beşamel sostan koyup kenarlarına doğru yayarak krepleri rulo şeklinde sararız. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye krepleri yerleştiririz. Tüm kreplerin içine hazırladığımız mantarlı beşamel soslu harcı ilave edip fırın tepsisine koyarız. Üzerine bir dilim kaşar rendesi serpip kalan beşamel sosu kreplerin üzerine dökerek 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiririz. Böylece beşamel soslu mantarlı kreplerimizi hazır hale getiririz. Yanında çay yaparak sıcak sıcak servis ederiz. Afiyet olsun. |