Beşamel Soslu Mantarlı Krep

Beşamel Soslu Mantarlı Krep

Beşamel soslu mantarlı krep, yapımı kolay olan ve lezzeti ile cezbeden bir krep çeşididir. Bu krebi çocuklarımız ve misafirlerimiz severek tüketirler. Krebin malzemeleri sırayla şöyledir,

Beşamel soslu mantarlı krep için gerekli malzemeler
  • 2 su bardağı süt 
  • 2 adet yumurta 
  • 8 yemek kaşığı un 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • Yarım paket kabartma tozu
Mantarlı için malzemeleri
  • Bir kilo mantar 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • Bir tutam karabiber 
  • Bir tutam tuz
Beşamel sos için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 adet yumurta 
  • 3 su bardağı süt 
  • Bir kaşık tereyağı 
  • Bir tutam tuz
Beşamel soslu mantarlı krep yapılışı,

Öncelikle beşamel sos için unu ve tere yağı  kısık ateşte bir tencereye koyarak; kavurmaya başlarız. Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ilave ederek güzel güzel karıştırırız. Topaklanmalar meydana gelmesin diye sürekli karıştırma işlemine devam ederiz. Beşamel sosun içerisine tuzumuzu da ilave edip pişirdikten sonra soğuması için bir kenarda bekletiriz. Beşamel sosumuzu soğutunca yumurtayı kırıp iyice karıştırmaya devam ederiz. Böylelikle beşamel sosumuzu hazırlamış oluruz.
Yapacağımız krep için malzemeleri derin bir kabın içerisine koyup güzel bir şekilde karıştırırız. İyice karıştırdığımız krep hamurunu topaklanmalar bitinceye kadar karıştırma işlemine devam ederiz. Homojen bir kıvama geldiği zaman karıştırma işlemini bırakırız. Yapışmayan bir tavayı ateşe koyup; az bir yağ ile yağlayıp ısındıktan sonra bir kepçe krep hamurundan koyarak; tavan etrafına yayarız. Bu şekilde krebin iki yüzünü de hafif kızarma şekline gelinceye kadar pişiririz. Pişirdiğimiz krepleri üst üste koyup; kuruma olmasını engelleriz. Bu sayede mantarları içerisine koyduğumuzda kıvırma işlemini güzel bir şekilde gerçekleştirilmiş oluruz. Ayrıca hazırladığımız krep hamurlarının tamamını tavada pişirerek kreplerimizi hazırlayıp bir kenara bekletiriz.
Şimdiki işlemde ise mantarlı içimizi hazırlamak için mantarları güzelce ayıklayıp; limonlu suda bekletiriz. Kararmaması için koyduğumuz limonlu sudan mantarları alıp; süzgeç yardımıyla süzeriz. Bu sayede mantarlar iyice temizlenmiş olur. Diğer taraftan soğanları küp küp ince bir şekilde doğrayıp; tavanın içerisine biraz sıvı yağ koyup, kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye bırakırız. Bu esnada mantarlarımızı mantarın şekli bozulmayacak şekilde ince ince doğrayıp sotelenmiş soğanların üzerine ilave ederiz. Suyu çekene kadar mantarları ağzı açık bir şekilde pişiririz. Piştiğinden emin olduğumuz mantarların üzerine bir tutam tuz, karabiberi ekleyip; kavurma işlemini tamamlarız. Daha sonraki işlem için önce hazırladığımız beşamel sosun yarısını mantarlara katarak, karıştırırız. Bu şekilde beşamel soslu mantar içimizi hazırlanmış oluruz. Şimdi iki işlemde ise kreplerin arasına bir kaşık hazırladığımız beşamel sostan bir kaşık içine koyup; kenarına doğru yayarak, krepleri rulo şeklinde sararız. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye krepleri yerleştiririz. Sırasıyla bütün kreplerimizin içerisine hazırladığımız mantarlı beşamel sosundan ilave edip; bütün kreplerimizi fırın tepsisine koyarız. Üzerine bir dilim kaşar rendesi serpip ve kalan beşamel sosumuzu kalplerimizin üzerine boşaltılarak; 20 dakika kadar fırında 200 derecede pişirme işlemi uygularız. Böylelikle beşamel soslu mantarlı kreplerimizi hazır etmiş oluruz. Yanında çay yapıp, kreplerimizi sıcak sıcak servis ederiz. Afiyet olsun...
Son Güncelleme : 16.11.2018 03:56:41
Beşamel Soslu Mantarlı Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Yorumları

şifre  Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Beşamel Soslu Mantarlı Krep"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
2 Kişilik Krep Tarifi
2 Kişilik Krep Tarifi
2 kişilik krep tarifi, Genellikle çocuklar yumurtayı pek sevmezler. Sadece çocuklar  değil bazen yetişkinlerde yumurta yemeyi tercih etmezler. Bazıları sevmiyodur bazıları da kokusundan dolayı tercih etmezler. Yumurta tüketmenin farklı farklı yeme şe...
Fırında Krep Böreği
Fırında Krep Böreği
Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeleri konulur. Fırında krep böreğinin yapımı da oldukça kolaydır. Kermeslerde ve kadınlar arası g...
Yumuşak Krep Tarifi
Yumuşak Krep Tarifi
Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısından en basit hamur işleri arasında ilk sıralarda gelmektedir. Peki bu kadar kolay yapıma sahip oldu...
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yoğurtlu krep hamuru, Yoğurtlu krep genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir kahvaltı menüsüdür. Yoğurt insan sağlığına çok faydalı bir besin kaynağımızdır. Yoğurt kemik gelişimine ve özellikle uyku problemi çeken insanların yemesi gereken en güz...
Yumurtasız Krep
Yumurtasız Krep
Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farklı şeyler denemeyi severiz. Krep çeşitleri bunların arasında önemli bir yere sahiptir. Dediğim...
Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep
Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep
Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep’in çevremizde oldukça tüketilen bir besin olarak tüketilmektedir. Özellikle lokantalarda ana yemek olarak su...
Unsuz Krep Tarifi
Unsuz Krep Tarifi
Unsuz Krep Tarifi, Kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Güne iyi başlamak ve sağlıklı yaşamak için muhakkah kahvaltımızı yapmamız gerekir. Kahvaltı sofralarımız da diğer öğünler gibi bir çeşit olmaz. En az bir kahvaltı sofrasında 7,8 çeşit yiyecek bulunur...
Patlıcanlı Krep Tarifi
Patlıcanlı Krep Tarifi
Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı yörelere göre farklılık göstermektedir. Cızlama, akıtma gibi farklı isimler kullanılan bu yi...
Karbonatlı Krep Tarifi
Karbonatlı Krep Tarifi
Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak mümkündür. İlk duyduğunuzda şaşırabilirsiniz, ancak denediğiniz zaman daha yumuşak ve kabarık...
Kalın Krep
Kalın Krep
Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genel de sade olarak yapılır. Üstelik sade krepin içine istediğimiz her şeyden koyarak yiyebiliriz. Krepi bir çoğumuz inc...
Pekmezli Krep Tarifi
Pekmezli Krep Tarifi
Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. bunun sebebi lezzetli oluşu kadar pratik oluşudur.Kimimiz tuzlu krep yaparız peynir gibi besinlerle tüketir ki...
Kabartma Tozlu Krep
Kabartma Tozlu Krep
Kabartma Tozlu Krep, Krep, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilen çay ile oldukça lezzetli olan yiyeceklerdendir. Krep yiyeceğinin ana gıdası yumurta olarak bilinir ve bir çok gıda ile de karıştırılıp yapılabilir. Sizlere vereceğim bu tarif de krep çeşit...

 

2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep
Unsuz Krep Tarifi
Patlıcanlı Krep Tarifi
Karbonatlı Krep Tarifi
Kalın Krep
Pekmezli Krep Tarifi
Kabartma Tozlu Krep
Yağsız Krep
Mayalı Krep Hamuru
Vanilyalı Krep Tarifi
Kaşarlı Krep
Waffle Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Tarifi
Sodalı Krep Tarifi
Sütsüz Krep
Beşamel Soslu Mantarlı Krep
Diyet Krep
Şekerli Krep
Krep Kaç Kalori
Kremalı Krep Tarifi
Krep Çeşitleri
Peynirli Maydanozlu Krep
Sebzeli Krep
Etli Krep Tarifi
Yumurtalı Krep
Popüler İçerik
Yağsız Krep
Yağsız Krep
Yağsız krep, kilo problemi olanlar ve kalori hesabı yapanlar için tercih edilen yağsız krep kahvaltılarda ve ara öğünlerde gönül rahatlığıyla yiyebile...
Mayalı Krep Hamuru
Mayalı Krep Hamuru
Mayalı Krep Hamuru, Hepimizin evinde mutlaka hamur işi yapılır. Hamur işi yemekler çok tatlı ve lezzetli oluyor. Ama biraz fazla kaçırırsanız bu kilo ...
Vanilyalı Krep Tarifi
Vanilyalı Krep Tarifi
Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram ed...
Kaşarlı Krep
Kaşarlı Krep
Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve...
Waffle Krep Tarifi
Waffle Krep Tarifi
Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur  hamur ve meyve tatlısı olan  ...
Yoğurtlu Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Tarifi
Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için yada tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sad...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2020