Yoğurtlu Krep Tarifi Yoğurtlu krep, çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade olarak tüketilen krep, kişinin damak zevkine göre domates, peynir ve bal gibi malzemeler ile de tatlandırılabilir. Neden Yoğurtlu Krep? Normalde içerisine süt ilave edilerek hazırlanan krep, sütsüz olarak da yapılabilir. Süt olmadığı zamanlar da krep hamurunun içerisine yoğurt ilavesi yapabilirsiniz. Krepin içerisine süt yerine yoğurt ilavesi yapılması, krepin daha yumuşak olmasını ve üst kısmında kabarcıklar oluşmasını sağlar. Böylelikle hazırlanan yoğurtlu krep, lezzetinden ödün vermediği gibi daha kabarık olacaktır. Eğer evinizde süt yoksa veya kabarık bir krep hazırlamak isterseniz yoğurtlu krep tarifine göre enfes krepler yapabilirsiniz. Yoğurtlu Krep İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Krep Nasıl Yapılır? Yoğurtlu krep için iki tane yumurtayı çukur bir kabın içerisine kırın. Tel çırpıcı ile yumurtaları homojen bir kıvama gelene dek çırpın ve üzerine yoğurdu ilave edip karıştırın. Yoğurt ile özleşen karışımın içerisine yoğurt suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Arkasından krep hamurunun içerisine dört yemek kaşığı elenmiş un ile bir çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip karıştırma işlemine devam edin. Bu aşamada mikser kullanmanız size fayda sağlayacaktır. Tuz ile toz şekeri de serpiştirip krep hamurunu bir dakika kadar mikser veya el karıştırıcı ile çırpın. Hazırlanmış olan yoğurtlu krep hamurunu pişirmek için yanmaz bir tava alın ve ısıtın. Isınmış olan tavanın içerisine yoğurtlu krep hamurundan bir kepçe ilave edip tavayı sağa sola doğru sallayın. Böylelikle hamur tavanın her tarafına eşit şekilde yayılacaktır. Bir tarafı pişmiş olan yoğurtlu krep hamurun diğer tarafını çevirin ve her iki tarafı da piştikten sonra bir tabağın içerisine alın. Bu aşamada tavaya alınmış olan kreplerin üzerine arzu ederseniz tereyağı sürebilirsiniz. Tereyağını eğer krepler pişerken tavaya sürerseniz yağ kreplere ağır bir koku verecektir. Bunun için piştikten sonra sürmeniz kreplerin tadını daha lezzetli yapacaktır. Hazır hale gelmiş olan yoğurtlu krepleri arzuya göre ılık veya sıcak olarak sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Müvellâ
10 Nisan 2024 Çarşambaİyi günler yarın sabah kahvaltıda krep yapmayı düşünüyorum arkadaşlarım gelecek kahvaltıya. Fakat elimde süt yok onun yerine yoğurtlu krep yapsam olur mu? Bu konuda acilen bana yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Cevap yazAdmin
10 Nisan 2024 ÇarşambaMerhaba Müvellâ,
Elbette, yoğurtlu krep yapabilirsiniz! Yoğurt, kreplerinize hafif bir ekşilik katabilir ve kreplerinizi daha kabarık hale getirebilir. Yoğurdu, süt yerine birebir oranında kullanabilirsiniz. Ancak yoğurt yoğun bir kıvama sahip olduğu için, biraz su ekleyerek kıvamını inceltmeyi unutmayın. Arkadaşlarınızla keyifli bir kahvaltı geçirmeniz dileğiyle!
Sevgiler,
[Senin ismin]
Sadakat
10 Nisan 2024 ÇarşambaMerhabalar, acil durumlarda elinizde sür olmaması durumunda krep yapmak için eğer elinizde mevcut ise yoğurt tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap