Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Etli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Tarifi

Etli krep, ana malzemeleri un, süt, yumurta ve sudan oluşan, tatlı ya da tuzlu olarak hazırlanabilen bir hamur işidir. Yapılışı oldukça basittir ve sade olarak yapılabileceği gibi içine farklı sebzeler, et ya da meyveler eklenerek de hazırlanabilir. Etli krep, özel misafirler için mükemmel bir alternatiftir. Ana yemek olarak da hazırlanabilen etli krep tarifini daha önce hiç denemediyseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem kendiniz hem de sevdiklerinize hazırlayarak evin yıldızı olabilirsiniz.

Etli Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

İç Harcı İçin:

  • 400 gr dana kuşbaşı
  • 1 tane yeşil, 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • Karabiber, tuz, kekik
  • 10 gr mantar

Krep İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Krepi pişirmek için yeteri kadar sıvıyağ

Etli Krep Üzeri İçin:

  • Kaşar peyniri rendesi

Etli Krep Nasıl Yapılır?

Etli krep için kuşbaşı şeklinde doğranmış etler ufak bir tencereye alınır. Ocağın altı yakılarak, etler bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Mantarlar yıkandıktan sonra ay şeklinde doğranır. Mantarlar kavrulan etlerin üzerine eklenir. Birkaç dakika et ile mantar kavrulur. Kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olarak doğranarak kavrulan malzemelerin üzerine eklenir. Kırmızı ve yeşil biber çekirdeklerinden arındırılarak ufak ufak doğranır. Domatesin kabuğu soyulup yine yemeklik doğranıp, biberlerle malzemelere eklenir. Son olarak tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır. Bir süre karıştıktan sonra kavrulan malzemelere 1 su bardağı kadar sıcak su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat kadar pişmeye bırakılır.

Krep için çukur bir kabın içine un, süt, yumurta, su ve tuz eklenir. Mikser yardımı ile malzemeler homojen bir şekilde çırpılır. Krep hamuru kek hamurundan daha akışkan olmalıdır. Eğer koyu olursa süt, cıvık olursa un ilavesi yapılabilir. Krep tavası sıvıyağ ile yağlanır. Tava iyice ısındıktan sonra hazırlanan krepten bir kepçe alınarak tavaya dökülür. Hamur tavanın her tarafına eşit yayılır ve arkalı önlü pişirilir. Her krep için tava hafif yağlanmalıdır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.

Pişen etler bir süre soğutulur. Krep düz bir zemine serilir. Ortasına hazırlanan etli harçtan 2 çorba kaşığı kadar koyulur ve krep bohça şeklinde katlanır. Hazırlanan bohçalar fırın kabına sıralanır. Tepsinin tabanına varsa bir miktar et suyu eklenebilir. Her bir krepin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir. Fırın 200 derecede ısıtılarak etli krepler fırına verilir. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar fırınlanır. Sıcak olacak şekilde sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Sade Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Krep Tarifi ve Malzemeleri