Sütsüz Krep Krep, aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilir. Ancak, malzemelerden süt olmadığı zaman da krep yapılabilir. Krebin yapımı kolay olmakla beraber yemesi de bir o kadar lezzetlidir. Kahvaltılarda ve beş çaylarında hanımların vazgeçilmez ikramlık çeşididir. Krep, kahvaltılarda tüketilirken ayrıca krepten börek de yapılmaktadır. Sütsüz krep olur mu demeyin, süt olmadığı zamanlarda su ile de yapılabilir. Gerçekte sütlü yapılanın yemesi daha lezzetli olur. Ancak, sütsüz yapılan krep de aslında lezzetli olduğu kadar da hafif olur. Diyet yapanlar sütsüz krep tercih edebilir. Süt yağı içermediği için kalori açısından da daha düşük olur. Sütsüz Krep Yapmak İçin Gerekli Malzemeler: 4-6 Kişilik
Sütsüz Krep Nasıl Yapılır? Derin bir kabın içine yumurtalar tek tek kırılır. Üzerine 5 su bardağı un ilave edilir. 6 su bardağı su eklenir ve mikser veya el çırpıcısı ile bu malzemeler karıştırılır. Bir miktar da tuz eklenir ve tekrar çırpılır. Krep tavası ocağa konur ve ocak yakılır. Krep tavası ısınmaya başlayınca çok az miktarda sıvı yağ dökülür ve tavayı sallayarak yağın her tarafa yayılması sağlanır. Krep hamurundan bir kepçe yardımı ile alınır ve ısınan yağın üzerine dökülür. Krep tavası sallanarak hamurun eşit bir şekilde yayılması sağlanır. Hamur kızarmaya başlayınca tavadaki hamuru alt üst ederek her iki yüzünü de güzelce pişirin. Sıcak olarak servis edin. Bu malzemeye yeşillik ve peynir ekleyerek de farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Sütsüz krep, süt alerjisi olan kişiler için de harika bir alternatiftir. Ayrıca, vegan beslenenler için yumurta yerine muz püresi veya keten tohumu kullanarak da sütsüz ve yumurtasız krep yapabilirsiniz. Kreplerinizi daha da besleyici hale getirmek için hamura yulaf ezmesi, chia tohumu veya tam buğday unu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |