Fırında Krep Böreği Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeleri konulur. Fırında krep böreğinin yapımı da oldukça kolaydır. Kermeslerde ve kadınlar arasında günlerde en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Fırında krep böreği, sucuklu, salamlı, çökelekli ve peynirli gibi birçok çeşit yapılabilir. Fırında Krep Böreği Malzemeleri
Fırında Krep Böreği Nasıl Yapılır? İlk önce maydanozlar ince ince doğranır ve derin bir kapta peynir ile karıştırılır. Daha sonra derin bir kaba krep malzemeleri konulur ve iyice karıştırıldıktan sonra krep tavasını margarin ile yağlayarak kepçe yardımıyla krep hamurunu dökün ve her yerine eşit şekilde dağıtılmasını sağlayın. Hafif tahta kaşık ile ucunu kaldırarak piştiğini kontrol edin. Bu tariften yaklaşık 6 tane krep çıkar. Küçük boy borcama veya küçük fırın tepsisine bir tane krepi koyun. İçine hazırlanan peynirli harcı koyduktan sonra ikinci krepi yerleştirin ve bu şekilde devam ederek bütün krepler bu şekilde hazırlanır. Bütün krepler hazırlandıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendelenir ve her tarafına eşit bir şekilde tereyağı konulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilmek üzere yerleştirilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir ve sonra dilimlere ayırarak sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet Olsun. |
Sertaç
12 Nisan 2024 CumaTarifiniz çok lezzetli çok güzel yalnız krep böreğinin üstü kuru oldu yumuşak olması için ne yapmam lazım acaba?
Cevap yazBitengül
12 Nisan 2024 CumaMerhaba krep yüzeyinin kuru olmasının sebebi fazla pişirmeniz ile alakalı olabilir. Bu tür krepli tariflerde krebi yaptıktan sonra tepsiye dizip, bir fırça yardımı ile üzerine tereyağı sürüp pişirebilirsiniz. Daha yumudak bırakacaktır. Terayağı yoksa sıvıyağ ve zeytinyağı da sürebilirsiniz. Önemli olan burada fırının derecesini ve pişirme süresini doğru uygulamaktır. Iyi gunler.