Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, yüksek besin ve kalori değeri nedeniyle hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sıkça tüketilen bir yemektir. Özellikle lokantalarda ana yemek olarak sunulan bu lezzet, sofralarımıza nispeten yeni girmiştir, ancak Türk damak tadına uygunluğunu kısa sürede kanıtlamıştır. Krep İçin Gerekli Malzemeler
İç Harç Malzemeleri
Kremalı Mantar Hazırlığının Püf Noktaları Öncelikle, tüm malzemeler tezgah üzerine çıkarılmalıdır. Mantarlar, limon ve biraz sirkeli su içine konularak temizlenir ve hijyen sağlanır. Temizlenen mantarlar limonlu su içinde bekletilir. Böylece mantarların kararması önlenir. Bu işlem sırasında limonlu suya 2 çay kaşığı kadar un eklenmelidir. Bu, krep hazırlığında önemli bir püf noktadır. Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Nasıl Yapılır? Yumurtalar orta boy bir tencereye kırılır ve iyice çırpılır. Üzerine 3 bardak süt karıştırarak eklenir. Un, azar azar tencereye eklenir ve karışım hızlıca karıştırılır. Bu sayede topaklanma önlenir. Ardından 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenerek karıştırmaya devam edilir. Bu karışım kısık ateşte kaynamaya bırakılırken, krep iç harcı hazırlanmaya başlanır. Bir tavaya bir miktar sıvı yağ eklenir. Yağın cızırtısını duyunca, ince ince doğranmış biberler tavaya eklenir. Biberler hafifçe yumuşayınca, soğan ve sarımsak tavaya eklenir. Soğanlar pembeleşince, uzunlamasına doğranmış mantarlar eklenir. Mantarlar hafifçe pişince, ayrı bir tencereye alınır ve bir miktar su eklenir. Üzerine karabiber ve tuz eklenerek 1-2 dakika pişirilir. Daha sonra yarım paket çiğ krema eklenir ve 2 dakika daha pişirilir. Kremalı Mantarlı Tavuğun Servis Edilişi Daha önce hazırlanmış olan krep tavasına çok az yağ dökülür ve tüm yüzeye yayılır. Krep sıvısı tavaya eşit olarak dökülür ve birkaç dakika sonra krep ters çevrilir. Tam anlamıyla pişen krep bir tabağa alınır. Krepler hazır olunca, iç harcımız olan kremalı mantarlı tavuk bu kreplerin arasına konularak rulo şeklinde sarılır. Kreplerin dağılmaması için dört ayrı kürdan ile sabitlenir. Bu kürdanların destek yerlerinden kesilen krepler servis tabağına dizilir. Üzerine pul biber ve karabiber serpilir. Servis tabağının etrafı maydanoz ve nane ile süslenir ve üzerine biraz kaşar rendesi serpilir. Böylece yemeğe hazır hale gelen kremalı mantarlı tavuklu krep servis edilir. Afiyet olsun. |