Rumeli krep sarma tarifi ve malzemeleri

Rumeli mutfağının zarif bir temsilcisi olan krep sarma, peynirli iç harcın incecik kreplere sarılmasıyla hazırlanan nefis bir lezzet. Bu tarif, hem geleneksel tadı koruyor hem de pratik hazırlanışıyla günlük sofralara renk katıyor. İster kahvaltıda ister misafir ikramı olarak sunulabilen bu enfes sarmalar, yanında yoğurtla servis edildiğinde damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

18 Kasım 2025
Rumeli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Rumeli mutfağının zengin ve lezzetli örneklerinden biri olan krep sarma, farklı malzemelerle zenginleştirilmiş yapısı ve hafifliğiyle dikkat çekmektedir. Bu yazıda, hem krep hamurunun hazırlanışı hem de iç harcının tarifini bulacaksınız.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı olarak karabiber
  • İç harcı için: 300 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze soğan (isteğe bağlı)
  • Yanında servis için yoğurt ve sos (isteğe bağlı)

Krep Hamurunun Hazırlanışı

Krep hamuru, hafif ve ince bir yapıda olmalıdır. Bunun için ilk önce yumurtalar bir kabın içerisinde çırpılır. Ardından süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Un, tuz ve sıvı yağ ilave edilerek pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar karıştırmaya devam edilir. Hamurun dinlenmesi için yaklaşık 15-20 dakika buzdolabında bekletilmesi önerilmektedir.

Kreplerin Pişirilmesi

İlk olarak yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. Seyreltmek için birkaç damla sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hamurdan bir kepçe alarak tavaya dökün ve tavayı hafifçe eğerek hamurun ince bir tabaka halinde yayılmasını sağlayın. Krebin altı altın rengi aldığında dikkatlice çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Pişirme işlemi her seferinde taze hamur ekleyerek devam ettirin.

İç Harcının Hazırlanışı

Beyaz peynir veya lor peyniri bir kabın içine koyulup iyice ezilir. Üzerine ince doğranmış maydanoz ve isteğe bağlı olarak taze soğan eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışım, krepin içine doldurulacak olan harcı oluşturur.

Kreplerin Sarılması

Pişen kreplerin birine hazırladığınız iç harçtan yeterli miktarda koyduktan sonra iki yanını içe doğru katlayın. Ardından alttan yukarı doğru sararak düzgün bir şekilde kapatın. Tüm kreplere aynı işlemi uyguladıktan sonra isterseniz üzerlerine üst üste dizip fırında hafifçe ısıtabilirsiniz.

Servis Önerileri

Rumeli krep sarma, genellikle sıcak servis edilir. Yanında yoğurt veya farklı soslar ile sunulduğunda lezzeti daha da artmaktadır. Özellikle yoğurt üzerine dökülen hafif bir sarımsaklı sos, yapılan kreplere farklı bir tat katacaktır.

Ekstra Bilgiler

  • Krepleri farklı iç harçlarla da deneyebilirsiniz. Örneğin kıymalı harç, mantar veya sebze harçları da lezzetli bir alternatif olur.
  • Elde edilen krepler, önceden hazırlanıp dondurulabilir. İhtiyaç duyduğunuzda buzluktan çıkarıp, ısıtarak tüketebilirsiniz.
  • Kreplerin içine koyulacak malzemeleri kişinin damak zevkine göre değiştirebilir.

Besin Değerleri

- Kalori: 90 kcal (bir adet krep için)- Protein: 5 g- Yağ: 3 g- Karbonhidrat: 10 g- Lif: 0.5 g- Sodyum: 150 mgBu tarif, hem pratikliği hem de lezzetiyle sofralarınıza zenginlik katacak bir seçenektir. Aile üyeleri ve misafirlerinizle paylaşabileceğiniz harika bir Rumeli lezzeti!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Krep Pasta Tarifi ve Malzemeleri
Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Vanilyalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kepekli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Elma Krep Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Elma Krep Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Peynirli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Krep Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Otlu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Pekmezli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri
Unsuz Krep Tarifi ve Malzemeleri
Çikolatalı Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Çikolatalı Muzlu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Domatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Domatesli Krep Tarifi ve Malzemeleri
Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri
Dukan Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Krep Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Krep Tarifi ve Malzemeleri
Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri
Yumuşak Krep Tarifi ve Malzemeleri
Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri
Akitma Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kaşarlı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Krep Tarifi ve Malzemeleri
Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri
Krep Kek Tarifi ve Malzemeleri
;