Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezzetli oluşu kadar pratik oluşudur. Kimimiz tuzlu krep yaparız peynir gibi besinlerle tüketir kimisi tatlı yapar bal reçel gibi besinlerle tüketir. Bugün size oldukça vitaminli ve ilginç bir krep tarifi paylaşıyorum pekmezli krep.
En az diğer krep çeşitleri kadar beğenileceğini umuyorum. Pekmez yemeyen çocuklarımıza da bu yöntem sayesinde pekmezden alacakları vitaminleri almalarını sağlarız. Dilerseniz pekmezli krepin aralarına çeşitli meyveler ve yemişlerle daha vitaminli hale getirebilirsiniz. Krep içerisinde kullanılan malzemeler sayesinde protein yönünden oldukça zengindir. Sizde çocuklarınız için faydalı olacağını düşündüğünüz besinlerle krepi daha zengin bir hale getirebilirsiniz. Şimdi gelelim oldukça lezzetli ve pratik olan pekmezli krep tarifini hazırlamaya.
Pekmezli krep tarifi için gerekli malzemeler
2 adet yumurta,
2 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı pekmez,
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ,
1 çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karbonat,
2 su bardağı süt,
2 su bardağı un,
Arasına sürmek için 2 çay bardağı pekmez ve 1 su bardağı yer fıstığı,
Pekmezli Krep Nasıl Yapılır?
Öncelikle derin bir kâseye 2 adet yumurta ve toz şekerini koyup şekerler eriyip yumurtalar köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Ardından pekmez, sıvı yağ, tuz, karbonat, sütü koyup çırpma işlemine devam ediyoruz. Son olarak da yavaş yavaş un ilave ediyoruz kek hamurundan biraz daha cıvık bir hamur elde edeceğiz bunu göre un ekleyip azaltabilirsiniz. Hiç topaklanma olmayacak şekilde çırptığımız krep hamurundan bir kepçe alıp ısıttığımız krep tavasına koyuyoruz ve tavayı çevirerek krepin her yere yayılmasını sağlıyoruz. Ardından ıspatula ile kenarlarını kurtardığımız krepi becerebilirseniz havada takla attırarak çeviriyoruz:) Pişirdiğimiz krepi servis tabağına alıp bir kaşık pekmez yayıyoruz ve kıydığımız yer fıstıklarını serpiyoruz. Daha sonra ikinci krepi de aynı şekilde pişirip pekmez ve fıstık serptiğimiz krepin üzerine seriyoruz ve aynı şekilde pekmez fıstık serpiyoruz bu işlem hazırladığımız malzemeler bitinceye kadar davam ediyoruz. Dilerseniz pekmez ve fıstık serptikten sonra bir adet krepi rulo şeklinde sarıp servis yapabilirsiniz dilerseniz de kat kat yapıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz her iki şeklide şık ve lezzetli olacaktır ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
20.01.2024 01:49:58
Pekmezli Krep Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba ben sürekli krep yapıyorum ama pekmezli olanını hiç denemedim. pekmezli krep çok şekerli oluyor mu? Ben şeker sevmediğim için eğer çok şekerli oluyorsa hiç uğraşmayalım. Eznev . 25.10.2018 23:34:15
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024