Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeleri konulur. Fırında krep böreğinin yapımı da oldukça kolaydır. Kermeslerde ve kadınlar arası günde en çok tercih edilir. Fırında krep böreği sucuklu, salamlı, çökelekli ve peynirli gibi birçok çeşidi yapılır.
Fırında Krep Böreği Malzemeleri
2 tane yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım kalıp peynir
1 tane tutam maydanoz
1 tane orta boy kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Krep Böreği Nasıl Yapılır?
İlk önce maydanozlar ince ince doğranır ve derin bir kapta peynir ile karıştırılır. Daha sonra derin bir kaba krep malzemeleri konulur ve iyicene karıştırıldıktan sonra krep tavasını margarin ile yağlayarak kepçe yardımıyla krepi koyalım ve her yerine eşit şekilde dağılmasını sağlayalım. Hafif tahta kaşık ile ucunu kaldırarak piştiğini kontrol edelim. Bu yazdığım tariften zaten 6 tane krep çıkar. Küçük boy borcama veya küçük fırın tepsisine bir tane krepi koyalım. İçine hazırlanan peynirli içi koyduktan sonra ikinci krepi koyalım bu şekilde devam ederek bütün krepler böyle yapılır. Bütün krepler yapıldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendelenir ve her tarafına eşit bir şekilde tereyağı konulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilmesi için konulur.
Üzeri kızarana kadar pişirilir ve sonra dilimlere ayırarak sıcak bir şekilde servis edilir.
Afiyet Olsun.
21.01.2024 19:19:13
Fırında Krep Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Tarifiniz çok lezzetli çok güzel yalnız krep böreğinin üstü kuru oldu yumuşak olması için ne yapmam lazım acaba? Sertaç . 05.09.2018 16:46:53
Bitengül : Merhaba krep yüzeyinin kuru olmasının sebebi fazla pişirmeniz ile alakalı olabilir. Bu tür krepli tariflerde krebi yaptıktan sonra tepsiye dizip, bir fırça yardımı ile üzerine tereyağı sürüp pişirebilirsiniz. Daha yumudak bırakacaktır. Terayağı yoksa sıvıyağ ve zeytinyağı da sürebilirsiniz. Önemli olan burada fırının derecesini ve pişirme süresini doğru uygulamaktır. Iyi gunler. 12.09.2018 14:47:32
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024