Derin bir kap içerisine yumurtalar kırılarak çırpma işlemi yapılır.
Ardından tuz, su, zeytinyağı ve süt eklenerek iyice çırpılır. Sonrasında yulaf eklenerek karıştırılır. Teflon tava ısıtılarak içerisine bu karışım bir kepçe alarak bırakılıp tavanın tüm alanına yayılır. Fazla bekletilmeden bir tutacak eşliğinde krep ters yöne çevrilir. Her krep yapımı için aynı yöntem uygulanarak krepler servis tabağına dizilir. Yulaflı krep içerisine her türlü reçel çeşidi, fındık ezmesi, çikolata, süt ürünleri ve daha birçok gıda koyulup yenilebilir.
Yulaflı krep tarifi iç malzeme arasına en çok reçel yakışmaktadır. İsteğe göre sade olarak da tüketilebilir.
Afiyet olsun.