Sebzeli Krep

Sebzeli Krep, misafir sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Misafirlere sadece yemek olarak değil, çayın yanına atıştırmalık olarak da verebiliriz. 4-6 kişilik bir tariftir. Dilerseniz malzemeleri arttırıp kişi sayısını da arttırabilirsiniz.

SebzeliKrep İçin Krep Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayınız.
    )
  • Un (İstenilen kıvama gelene kadar un ilave edebilirsiniz.)

SebzeliKrepİçin İç Malzemeleri

  • 4 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Krep İçin Beşamel Sosu Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz
Sebzeli Krep Üzeri İçin Malzemeleri
  • 1 kâse domates sosu
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Sebzeli Krep Nasıl Yapılır?

Krep için, yumurtaları büyük bir kabın içine kırıyoruz, sütünü ve sıvıyağını üzerine ekliyoruz. Dereotunu ince ince güzelce doğruyoruz ve üzerine döküyoruz. İstediğimiz miktarda tuz ilave ediyoruz üstüne unu koyuyoruz ve güzelce akıcı kıvama gelene kadar çırpıyoruz. İç harcını hazırlamak için soğanları piyazlık ince ince doğruyoruz, sonra mantarları çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz.
Önce soğanı zeytinyağlı tencerede güzelce kavuruyoruz, soğanlar biraz kavrulduktan sonra üstüne mantarları döküp kavurmaya devam ediyoruz. Sonrasında biberlerin hepsini küp-küp doğruyoruz. Havuçlarımızı da güzelce rendeliyoruz. Öncelikle havuçları tencerenin içine döküyoruz, biraz havuçlarla kavrulduktan sonra üzerine doğradığımız biberlerimizi döküp biraz daha kavuruyoruz. Üstüne istediğimiz kadar tuz ve karabiber atıyoruz. İç harcımız pişene kadar kavuruyoruz. İç harcımız piştikten sonra ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Biraz soğuduktan sonra maydanozu ince ince kıyıp içine ekliyoruz. Sonra krepi pişirmeye geçiyoruz.

Krep tavasını yağlıyoruz, ocağa koyuyoruz. Tavaya bire kepçe birer kepçe krep harcımızı döküp krepi pişiriyoruz. Krepin alt kısmı kızarınca, diğer tarafını da çevirip kızartıyoruz. Pişen krepleri normal tepsiye diziyoruz. İç harcımızı kreplerin içine yetecek şekilde hepsine pay ediyoruz. Sonra krepleri rulo yapar gibi sarıp rulo şekli veriyoruz. Sonra cam fırın kabımızı biraz yağlıyoruz ve krepleri güzelce birbirine çok yanaştırmadan cam kabımıza diziyoruz ve öylece bekliyoruz.

Beklerken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Beşamel sosumuz için küçük bir tencerede tereyağını eritiyoruz üzerine unumuzu ilave edip unumuzun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine sütümüzü ekliyoruz, tuzunu ve karabiberini de içine attıktan sonra koyu kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Koyu kıvama gelince ocağımızı kapatıp üstüne domates sosumuzu döküyoruz ve kreplerin üstüne hazırladığımız beşamel sosumuzu döküp üstüne rendelenmiş kaşarı bolca serpiştiriyoruz. Önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırınımıza krepleri koyup pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:40:27
Sebzeli Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Krep Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sebzeli Krep"
Sebzeli krep, sabah kahvaltısında olmazsa olmazımdır. Sürekli olarak hem ben hem de çocuklarıma bu krep türünü yaparak yediririm. Bunun bize herhangi bir zararı olur mu?
Lemyezel . 25.08.2018

2 Kişilik Krep Tarifi

2 kişilik krep tarifi, Genellikle çocuklar yumurtayı pek sevmezler. Sadece çocuklar değil bazen yetişkinlerde yumurta yemeyi tercih etmezler. Bazıları sevmiy...
Devamını Oku

Fırında Krep Böreği

Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeler...
Devamını Oku

Yumuşak Krep Tarifi

Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısınd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Hamuru

Yoğurtlu krep hamuru, Yoğurtlu krep genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir kahvaltı menüsüdür. Yoğurt insan sağlığına çok faydalı bir besin kaynağ...
Devamını Oku

Yumurtasız Krep

Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farkl...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremiz...
Devamını Oku

Unsuz Krep Tarifi

Unsuz Krep Tarifi, Kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Güne iyi başlamak ve sağlıklı yaşamak için muhakkak kahvaltımızı yapmamız gerekir. Kahvaltı sofralarımız d...
Devamını Oku

Patlıcanlı Krep Tarifi

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı...
Devamını Oku

Karbonatlı Krep Tarifi

Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak ...
Devamını Oku

Kalın Krep

Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genelde sade olarak yapılır....
Devamını Oku

Pekmezli Krep Tarifi

Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezz...
Devamını Oku

Kabartma Tozlu Krep

Kabartma Tozlu Krep, Krep, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilen çay ile oldukça lezzetli olan yiyeceklerdendir. Krep yiyeceğinin ana gıdası yumurta olarak bili...
Devamını Oku

Yağsız Krep

Yağsız krep, kilo problemi olanlar ve kalori hesabı yapanlar için tercih edilen yağsız krep kahvaltılarda ve ara öğünlerde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Mayalı Krep Hamuru

Mayalı Krep Hamuru, Hepimizin evinde mutlaka hamur işi yapılır. Hamur işi yemekler çok tatlı ve lezzetli oluyor. Ama biraz fazla kaçırırsanız bu kilo olarak ...
Devamını Oku

Vanilyalı Krep Tarifi

Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram edeb...
Devamını Oku

Kaşarlı Krep

Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratik...
Devamını Oku

Waffle Krep Tarifi

Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur hamur ve meyve tatlısı olan ve g...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Tarifi

Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade...
Devamını Oku

Sodalı Krep Tarifi

Sodalı Krep Tarifi, sodanın hamur işlerinde ne kadar başarılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bu nedenle sodalı börek, sodalı poğaça, sodalı ç...
Devamını Oku

Sütsüz Krep

Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024