Rulo Krep

Rulo Krep, İç malzemesini istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz Rulo Krepi ister şekerli hazırlayıp tatlı pasta gibi, isterseniz de tuzlu hazırlayarak kahvaltılık ya da beş çaylarında çayın yanında servis edebilirsiniz. Rulo krepi tuzlu olarak patatesli, kıymalı, peynirli, ıspanaklı, pırasalı ve sucuklu olarak hazırlayabilirsiniz. Rulo Krepi şekerli olarak meyveli, krem şantili, çikolatalı, pekmez ve tahinli olarak hazırlayabilirsiniz.
Ben bu tarifimde patatesli olarak hazırlamayı tercih ettim.

Rulo Krep Malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

Kızartmak için

  • Sıvı Ayçiçek yağı

İç Malzemeleri

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük soğan
  • Göz kararı sıvı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
Rulo Krep Nasıl Yapılır?

Rulo Krepi hazırlarken öncelikle iç harcını hazırlamaktan başlayın. Çünkü krepler pişerken krep soğumadan hemen iç harcı doldurup sarmanız gerekir. İç harcı için patatesleri haşlayın. Daha sonra bir tencereye doğrayın. Ayrı bir tencereye sıvı yağını ve küp-küp yemeklik soğanları doğrayarak kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Daha sonra doğradığınız patatesleri ve baharatları ekleyerek iyice karıştırıp harmanlayın. Daha sonra soğuması için ağzı açık olarak tezgâhın üzerine alın. Daha sonra krepi hazırlamak için bir çırpma kabına sütü, yumurtayı ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra unu yavaş yavaş eleyerek mikserde çırpmaya devam edin. Çatalla da olur. Ancak mikser daha iyi sonuç verir. Son olarak krep hamuru kıvama gelince karabiberi ve kaşar peynirini rendeleyip çatalla karıştırın. Daha sonra krep tavasını biraz yağlayarak ocağın üzerine alın ve bir kepçe krep hamurunu kızgın yağa dökerek sadece bir tarafını kızartın. İç tarafı yapışması için pişmemiş olması gerekir. Krepler pişerken çok hızlı olmanız gerekir. Pişmeyen tarafına iç harçtan bir yemek kaşığı dökerek sarın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer krep hamurlarını da aynı işlemden geçirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

21.01.2024 05:09:30
Rulo Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Rulo Krep Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Rulo Krep"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

2 Kişilik Krep Tarifi

2 kişilik krep tarifi, Genellikle çocuklar yumurtayı pek sevmezler. Sadece çocuklar değil bazen yetişkinlerde yumurta yemeyi tercih etmezler. Bazıları sevmiy...
Devamını Oku

Fırında Krep Böreği

Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeler...
Devamını Oku

Yumuşak Krep Tarifi

Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısınd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Hamuru

Yoğurtlu krep hamuru, Yoğurtlu krep genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir kahvaltı menüsüdür. Yoğurt insan sağlığına çok faydalı bir besin kaynağ...
Devamını Oku

Yumurtasız Krep

Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farkl...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremiz...
Devamını Oku

Unsuz Krep Tarifi

Unsuz Krep Tarifi, Kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Güne iyi başlamak ve sağlıklı yaşamak için muhakkak kahvaltımızı yapmamız gerekir. Kahvaltı sofralarımız d...
Devamını Oku

Patlıcanlı Krep Tarifi

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı...
Devamını Oku

Karbonatlı Krep Tarifi

Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak ...
Devamını Oku

Kalın Krep

Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genelde sade olarak yapılır....
Devamını Oku

Pekmezli Krep Tarifi

Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezz...
Devamını Oku

Kabartma Tozlu Krep

Kabartma Tozlu Krep, Krep, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilen çay ile oldukça lezzetli olan yiyeceklerdendir. Krep yiyeceğinin ana gıdası yumurta olarak bili...
Devamını Oku

Yağsız Krep

Yağsız krep, kilo problemi olanlar ve kalori hesabı yapanlar için tercih edilen yağsız krep kahvaltılarda ve ara öğünlerde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Mayalı Krep Hamuru

Mayalı Krep Hamuru, Hepimizin evinde mutlaka hamur işi yapılır. Hamur işi yemekler çok tatlı ve lezzetli oluyor. Ama biraz fazla kaçırırsanız bu kilo olarak ...
Devamını Oku

Vanilyalı Krep Tarifi

Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram edeb...
Devamını Oku

Kaşarlı Krep

Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratik...
Devamını Oku

Waffle Krep Tarifi

Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur hamur ve meyve tatlısı olan ve g...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Tarifi

Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade...
Devamını Oku

Sodalı Krep Tarifi

Sodalı Krep Tarifi, sodanın hamur işlerinde ne kadar başarılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bu nedenle sodalı börek, sodalı poğaça, sodalı ç...
Devamını Oku

Sütsüz Krep

Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024