Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı yörelere göre farklılık göstermektedir. Cızlama, akıtma gibi farklı isimler kullanılan bu yiyecek sade veya tatlı olarak yapılabilmekte dileğe göre farklı lezzetler ile de yapılabilmektedir.
Özellikle sade yapılan krep hamuru ile sotelenmiş sebzeler ile veya patlıcan gibi sadece bir sebze ile de yemek olarak yapılabilir.
- 1 yumurta
- 1, 5 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz.
İç harcı için
- 100 gram kıyma
- 1 det közlenmiş patlıcan
- 1 domates (Küp)
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Patlıcanlı Krep Nasıl Yapılır?
Öncelikle kıymayı bir tencereye alıp kavuruyoruz. Üzerine küp-küp doğranmış domates ve salçayı ilave ediyoruz. Patlıcanları küçük küçük doğrayıp, karışıma ilave ediyoruz. En son tuz ve baharatları da ilave edip pişirmeye bırakıyoruz. Krep için; bütün malzemeleri geniş kaba alıp çırpıyoruz ve önlü arkalı pişiriyoruz. Pişen kreplerin içerisine iç harçtan koyup kenarlarından içeri kıvırıp sarıp borcama dizip üstüne kaşar peyniri koyuyoruz ve 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.