Nutellalı
Krep Tarifi, Tatlı, tuzlu, pasta, börek çeşitleri Türk mutfağında fazlaca bulunmaktadır. Evimize gelen her misafire istediğimiz yiyecekten istediğimiz kadar bir sürü çeşit lezzetler yapabiliriz. Türk mutfağı diğer mutfaklar tarafından kıskanılacak derecede çok lezzetli ve çok çeşittir. Türk mutfağındaki lezzetler çokça tercih edilmektedir.
Sabah kahvaltılarında, öğlen yemeklerinde, beş çaylarında misafirlerimize, dostlarımıza, sevdiklerimize evimize geldiğinde sunumumuzdan, ikramlarımızdan, bizden memnun kalması için güzel tatlar yaparız. Sabah kahvaltılarına arkadaşlarımızı davet ettiğimizde börek, kek, krep yaparız. Bugün sizlere kahvaltılarda yiyeceğiniz çikolatayı da sevenler için de lezzetli
nutellalı krep tarifi vereceğim.
Afiyet olsun.
- 2 su bardağı un (Eğer kıvamı olmazsa ekleyebilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Nutella
İlk önce unu, sütü, suyu mikserle iyice çırpıyoruz. Hafif koyu olana kıvamını alana kadar çırpıyoruz. Sonra yumurtayı ve tuzu koyup tekrar çırpıyoruz. Kepçe ile bir kaşık alıp teflon tavaya koyuyoruz. Eğer öyle yapmazsanız krepleriniz kalın olur. Kepçenin arkasıyla tavaya yayıyoruz. Piştikten sonra bir borcama alıyoruz. İçine nutellayı koyuyoruz. Afiyetle yiyebilirsiniz.