Krep

Krep, krep süt, yumurta ve un ana malzemesi olarak hazırlanan ve teflon tavada pişirilen bir hamur işi tarifidir. Çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Hamurunun hazırlanması oldukça pratik olmasına rağmen pişirmesi biraz el becerisi gerektirir. Yakmadan güzel pişmiş krepler hazırlamak için birkaç defa denemiş olmanız gerekir.
Birkaç denemeden sonra çok güzel krepler hazırlayacağınıza emin olabilirsiniz. Krep yaparken hamuru ve pişirmesi kadar pişireceğiniz tava da çok önemlidir. Mümkün ise krep tavaları kullanmanızı tavsiye ederim. Bunlar ile çok daha iyi bir pişirme sağlayacaksınız. Krep genellikle kahvaltı da tüketiliyor olsa da bazı yemekler de pastalarda da krep kullanılır. Kahvaltılarda krep tuzlu yapılırsa peynir, zeytin, domates ile çok lezzetli olur. Tuzlu krepler dilimlenerek arasına peynir konulur ve sarılırsa hem çok lezzetli hem de çok şık bir görüntü olur. Şekerli yapılırsa bal, pekmez, reçel, çikolata ve meyveler ile süslenerek tüketilir. Her ikisi de oldukça lezzetli olur. Ne ile tüketecekseniz ona göre tuz veya şeker kullanırsınız. Yemeklerde ise kullanılırken tuzlu krepler hazırlanır ve içerisi tavuk, et, garnitür, mantar ve sebzeler ile doldurularak beşamel sos ile fırınlanarak servis edilebilir. Pastalarda da yine şekerli krepler hazırlanır ve kakaolu ya da meyve parçacıkları ile yapılır. Ardından meyve veya çikolata sosları ile süslenerek çok lezzetli tatlı tarifleri hazırlanabilir. Biz sizler için önce sade krep tarifi verelim ve daha sonra bu krepin farklı şekillerde kullanımından tarifler verelim.

Sade krep yapımı için gerekli malzemeler

  • İki adet yumurta
  • İki su bardağından iki parmak eksik un
  • Bir su bardağı su
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay kaşığı tuz ya da bir tatlı kaşığı şeker
  • Pişirmek için sıvı yağ

Sade krep nasıl yapılır?


Krep yapımı için süt, su, yumurta bir kaba alınır ve iyice çırpılır. Tuzlu yapacaksanız tuz şekerli yapacaksanız şeker ekleyiniz. Ardından yavaş bir şekilde un ilavesi yapın ve bir yandan da karıştırın. Pürüzsüz kıvamda bir hamur elde edinceye kadar karıştırmanız gerekecektir. Hamur tam kıvamda olunca krep tavası ocağa alınır ve ısıtılır. Birkaç damla sıvıyağ damlatılır. Kepçe ile bir kepçe kadar tavaya eklenir ve arkalı önlü pişirilir. Küçük yapmak isterseniz yemek kaşığı kullanmalısınız. Krep pişirilirken ilk yüzeyi pişerken göz göz olmaya başlar ise diğer taraf çevrilir ve orada pişirilerek servis tabağına alınır. Bu yapılan krep pastalarda ve yemeklerde de kullanılır.

Krepli pasta yapımı için gerekli malzemeler

  • On adet küçük yapılmış krep
  • Bir adet çikolata sos
  • Bir su bardağı böğürtlen
  • Bir adet muz
  • Bir çay bardağı Antep fıstığı
  • İki bardak süt
Krepli pasta nasıl yapılır?

Çikolata sos için iki su bardağı süt bir tencereye alınır ve üzerine çikolata sos eklenir. Çikolata sos kaynayana kadar pişirilir. Bir adet krep bir tabağa alınır. Üzerine çikolata sos dökülür. Birkaç adet böğürtlen dizilir tekrar çikolata sos dökülür ve bu defa ince dilimlenmiş muzlar dizilir. Tekrar sos dökülür ve Antep fıstığı serpilir. Bu şekilde servis edilir.

Krepli fırın yemeği yapımı için gerekli malzemeler
  • On adet krep
  • İki su bardağı garnitür
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 kaşık un
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Damak tadına göre tuz
Krepli fırın yemeği nasıl yapılır?

İlk olarak iç harç hazırlanır. İç harcı için bir adet kuru soğan doğranır ve üzerine üç yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek soğanlar kavrulur. Üzerine salça eklenir ve salça da kavrulunca garnitür eklenir ve beş dakika kadar kavrulur. Ardından ocak kapatılır ve krepler bir kâsenin içerisine serilir. Üzerine iç harç konulur ve yanlardan kalan krepler içe doğru katlanır. Fırın tepsisine ters çevrilir. Üzerine beşamel sos hazırlanır. Sos için tereyağı ve un kavrulur ve üzerine süt eklenir. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ardından kreplerin üzerine dökülür ve fırına sürülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir ve ardından çıkarılarak servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:26:09
Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Krep Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Krep"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

2 Kişilik Krep Tarifi

2 kişilik krep tarifi, Genellikle çocuklar yumurtayı pek sevmezler. Sadece çocuklar değil bazen yetişkinlerde yumurta yemeyi tercih etmezler. Bazıları sevmiy...
Devamını Oku

Fırında Krep Böreği

Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeler...
Devamını Oku

Yumuşak Krep Tarifi

Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısınd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Hamuru

Yoğurtlu krep hamuru, Yoğurtlu krep genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir kahvaltı menüsüdür. Yoğurt insan sağlığına çok faydalı bir besin kaynağ...
Devamını Oku

Yumurtasız Krep

Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farkl...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremiz...
Devamını Oku

Unsuz Krep Tarifi

Unsuz Krep Tarifi, Kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Güne iyi başlamak ve sağlıklı yaşamak için muhakkak kahvaltımızı yapmamız gerekir. Kahvaltı sofralarımız d...
Devamını Oku

Patlıcanlı Krep Tarifi

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı...
Devamını Oku

Karbonatlı Krep Tarifi

Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak ...
Devamını Oku

Kalın Krep

Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genelde sade olarak yapılır....
Devamını Oku

Pekmezli Krep Tarifi

Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezz...
Devamını Oku

Kabartma Tozlu Krep

Kabartma Tozlu Krep, Krep, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilen çay ile oldukça lezzetli olan yiyeceklerdendir. Krep yiyeceğinin ana gıdası yumurta olarak bili...
Devamını Oku

Yağsız Krep

Yağsız krep, kilo problemi olanlar ve kalori hesabı yapanlar için tercih edilen yağsız krep kahvaltılarda ve ara öğünlerde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Mayalı Krep Hamuru

Mayalı Krep Hamuru, Hepimizin evinde mutlaka hamur işi yapılır. Hamur işi yemekler çok tatlı ve lezzetli oluyor. Ama biraz fazla kaçırırsanız bu kilo olarak ...
Devamını Oku

Vanilyalı Krep Tarifi

Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram edeb...
Devamını Oku

Kaşarlı Krep

Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratik...
Devamını Oku

Waffle Krep Tarifi

Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur hamur ve meyve tatlısı olan ve g...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Tarifi

Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade...
Devamını Oku

Sodalı Krep Tarifi

Sodalı Krep Tarifi, sodanın hamur işlerinde ne kadar başarılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bu nedenle sodalı börek, sodalı poğaça, sodalı ç...
Devamını Oku

Sütsüz Krep

Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024