Krep peynirli, krep çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir. Un, süt, su ve ana malzeme olarak da yumurta kullanılarak yapılır. Yumurta olmazsa olmaz malzemesidir. Kimisi su eklemeden ya da süt eklemeden yapar ya da damak tadına göre peynir, ıspanak ve sebze ekler. Kahvaltılarda en çok sevileni peynir ile yapılandır. Peynir olarak kaşar, beyaz peynir, lor peyniri ya da sevdiğiniz başka bir peyniri kullanabilirsiniz.
Peyniri krep hamurunun içerisine katabileceğiniz gibi krepi yaptıktan sonra arasına da ekleyebilirsiniz. İçerisine baharatlar ya da birkaç dal maydanoz eklemek de sizin damak tadınıza kalmıştır.
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 100 gram rendelenmiş kaşar
- İki üç dal maydanoz
- Tuz
Peynirli krep nasıl yapılır?
Peynirli krep yapımı için ilk olarak yumurta, su, süt, rendelenmiş kaşar derin bir kaba alınır. İyice çırpılır. Damak tadına göre tuz miktarı ayarlanır. Ardından yavaş yavaş un eklenir ve bir yandan da çırpılmaya devam edilir. Hiç topak kalmayıncaya kadar çırpılır. Ardından maydanozlar çok ince olarak doğranır ve eklenir. Karıştırılır. Krep tavası ocağa alınır ve altı açılıp iyice ısıtılır. Krep hamurunda kaşık yardımı ile dökülür ve her iki tarafı da pişirilir. Ardından servis edilir.