Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremizde oldukça tüketilen bir besin olarak tüketilmektedir. Özellikle lokantalarda ana yemek olarak sunulan kremalı mantarlı tavukluk krep sofralarımıza yeni girmiş ve kendisini kanıtlayarak Türk damak tadına uygun lezzetli bir besindir.

Krep için hazırlanacak malzemeler

  • 3 su bardağı süt,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 3 adet yumurta,
  • 1,5 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı toz şeker,

İç harç malzemeleri

  • 12 adet orta büyüklükte mantar,
  • 9 adet ince sivri biber,
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan,
  • 1 orta boy diş sarımsak,
  • Yarım paketten biraz fazla çiğ krema,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1,5 çay kaşığı tuz,1 tutam karabiber,

Kremalı Mantar Hazırlığının Püf Noktaları


Tezgah üzerine çıkartılan malzemelerin öncelikle ön hazırlığı yapılır mantarlar limon ve bir miktar sirkeli suyun içine konularak temizlik ve hijyeni sağlanır. Mantarı temizledikten sonra limonlu su içine bırakılır. Böylelikle mantar kararması için limon suyunun içinde 2 çay kaşığı kadar un ilave edilir. Bu krep hazırlığında önemli bir püf noktadır.

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Nasıl Yapılır?

Tezgah üzerine çıkartılan yumurtalarımız orta boy bir tencere içine kırılır ve iyice çırpılır.
Üzerine 3 bardak sütümüz karıştırarak dökülür. Akabinde unumuzu tencerenin içine azara azar dökülür. Dökülen sütün topaklanmaması için karıştırma işlemi hızlı olmalıdır. Arkasından 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker atılarak karıştırma işlemi devam edilir. Ufak ufak kısık ateşte kaynaması bekleyen bu karışım ocakta bekletilirken bu arada krep'in iç harcı hazır edilmeye başlanılır. Farklı bir tavanın üzerine bir miktar sıva yağ dökülür. Hafiften ocakta cızırtı gelince önce ince ince kıyılan biber atılır. Hafiften biber canlılığını yitirince soğan ve sarımsağı tavanın içine atın burada soğanlar pembeleşince uzunlamasına doğranan mantarlar kesilerek tavanını içine atılır. Akabinde hafiften pişen mantarlar ayrı bir tencereye alınarak bir miktar su konularak üzerine karabiber ve tuz eklenerek 1-2 dakika pişirildikten sonra yarım paketten biraz fazlaca krema aktırılarak 2 dakika ocakta kremayla birlikte harç dökülür.

Kremalı Mantarlı Tavuğun Servis Edilişi

Daha önceden hazırlamış olduğumuz krep tavası alınarak içine çok az yağ dökülür. Dökülen yağ tavanın aşağı yukarı hareketler ile tüm alanına yayılması sağlanır. Krep sıvısı tavanın yüzeyine eşit olarak dökülür 1 kaç dakika sonra krep 'in tava üstünde ters düz edilir. Tam anlamıyla pişen krepimiz bir tabağın üzerine alınır. Krep hamurumuz hazır olunca iç harcımız olan kremalı mantarlı tavuk içi bu hamurun arasına alınarak rulo şeklinde sarılır ve krepimizin uzunlamasına 4 ayrı kürdan takılarak dağılması önlenir. Bu kürdanların destek yerlerinden kesilen krep servis tabağına dizilir. Üzerine pul biber ve karabiber dökülür. Servis tabağının etrafına maydanoz ve nane ile süslemeler yapılarak üzerine biraz kaşar rendelenerek yemeğe hazır hale gelen kremalı mantarlı tavuklu krep servis edilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:47:07
Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

2 Kişilik Krep Tarifi

2 kişilik krep tarifi, Genellikle çocuklar yumurtayı pek sevmezler. Sadece çocuklar değil bazen yetişkinlerde yumurta yemeyi tercih etmezler. Bazıları sevmiy...
Devamını Oku

Fırında Krep Böreği

Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeler...
Devamını Oku

Yumuşak Krep Tarifi

Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısınd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Hamuru

Yoğurtlu krep hamuru, Yoğurtlu krep genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir kahvaltı menüsüdür. Yoğurt insan sağlığına çok faydalı bir besin kaynağ...
Devamını Oku

Yumurtasız Krep

Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farkl...
Devamını Oku

Unsuz Krep Tarifi

Unsuz Krep Tarifi, Kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Güne iyi başlamak ve sağlıklı yaşamak için muhakkak kahvaltımızı yapmamız gerekir. Kahvaltı sofralarımız d...
Devamını Oku

Patlıcanlı Krep Tarifi

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı...
Devamını Oku

Karbonatlı Krep Tarifi

Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak ...
Devamını Oku

Kalın Krep

Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genelde sade olarak yapılır....
Devamını Oku

Pekmezli Krep Tarifi

Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezz...
Devamını Oku

Kabartma Tozlu Krep

Kabartma Tozlu Krep, Krep, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilen çay ile oldukça lezzetli olan yiyeceklerdendir. Krep yiyeceğinin ana gıdası yumurta olarak bili...
Devamını Oku

Yağsız Krep

Yağsız krep, kilo problemi olanlar ve kalori hesabı yapanlar için tercih edilen yağsız krep kahvaltılarda ve ara öğünlerde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Mayalı Krep Hamuru

Mayalı Krep Hamuru, Hepimizin evinde mutlaka hamur işi yapılır. Hamur işi yemekler çok tatlı ve lezzetli oluyor. Ama biraz fazla kaçırırsanız bu kilo olarak ...
Devamını Oku

Vanilyalı Krep Tarifi

Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram edeb...
Devamını Oku

Kaşarlı Krep

Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratik...
Devamını Oku

Waffle Krep Tarifi

Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur hamur ve meyve tatlısı olan ve g...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Tarifi

Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade...
Devamını Oku

Sodalı Krep Tarifi

Sodalı Krep Tarifi, sodanın hamur işlerinde ne kadar başarılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bu nedenle sodalı börek, sodalı poğaça, sodalı ç...
Devamını Oku

Sütsüz Krep

Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt o...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Mantarlı Krep

Beşamel soslu mantarlı krep, yapımı kolay olan ve lezzeti ile cezbeden bir krep çeşididir. Bu krebi çocuklarımız ve misafirlerimiz severek tüketirler. Krebin...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024