Kıymalı Kaşarlı Krep
Kıymalı Kaşarlı Krep, Krep sadece maya un tuz ve süt kullanılarak yapılır Anadolu'da ve Rumeli'de çok yaygındır. Günümüzde ilave malzeme eklenerek hazırlanan kreplerin olduğu bilinmekte ve zenginleştirilmiş çeşitleri bulunmaktadır. Buna örnek aşağıda bir tarif verilmiştir.
Kıymalı Kaşarlı Krep İçin Malzemeleri
iv>
Krep için- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yeteri miktarda tuz
İç Harcı İçin Malzemeleri- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet sivri biber
- 1 orta boy soğan
- 1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 200 gram kaşar (Rendelenmiş, 100 gramı üzeri için kullanılacak)
- 1 yemek kaşığı kekik (Üzeri için kullanılacak)
- 2 su bardağı su
- Yeteri miktarda tuz
Kıymalı Kaşarlı Krep Nasıl Yapılır?
Genişçe bir kaba krep için ayırdığımız malzeleri (Yumurta, süt, un, kabartma tozu damağınıza göre tuzu) içine döküp çırpalım hafif koyu kıvama getirelim. Yapışmaz yüzeyli tavamızı yağlayıp ocağa alalım, kepçe yardımıyla hamurdan alıp tavaya yayın. Orta ateşte iki tarafını kızartalım. Bu işlemi hamurumuz bitinceye kadar devam edelim (Kızarmış krepleri üst üste gelecek şekilde dizin).
İç Hazırlanışı; Tavamıza zeytinyağını dökelim, Soğanı küp, biberleri ince ince doğrayın (Soğanların ve biberin diri kalmasını istemiyorsanız kıymadan önce hafif pişirin) kıyma ile 5 da10 dakika kavurun.
Salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın yeteri miktarda 2 bardak suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 15 - 20 dakika kadar pişirin. Pişen harcın suyunu bir kaba alın. Kreplerim izin 100 gram kaşar peynirini serpiştirin ve kıyma harcını içlerine pay edin. Rulo şekline getirerek fırın tepsisine dizin. Kıyma harcını suyunu kreplerin yarısını geçecek kadar ekleyin. Üzerine kalan 10 gram kaşar peynirimiz serpiştirerek 190 derece ısıtılmış fırında peynirler hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tepsimizi fırından aldığımız an kekik serpip servis edin.
22.01.2024 01:28:32
Kıymalı Kaşarlı Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|