Krep yapımı için yumurta, su ve süt, tuz, kabartma tozu ve kırmızı toz biber bir kaba alınır ve iyice çırpılır. Tüm malzeme karışınca un eklenir. Tekrar çırpılır. Ispanaklar yıkanır ve çok ince olacak şekilde doğranır.
Ispanaklar ince doğranmaz ise iyi pişmeyebilir. Topaklanma kalmayana denk karıştırılır. Ardından teflon tava ocağa alınır ve birkaç damla sıvı yağ eklenerek tavanın iyice ısıtılması sağlanır. Mümkünse krep tavası kullanılmalıdır. Tava ısınınca istediğiniz büyüklüğe göre krep hamurundan tavaya ekleyin ve hamurun yayılması için tavayı sağa sola dairesel şekillerde çevirin. Krep hamuru tavaya döküldüğünde göz göz olmaya başlayınca diğer tarafını çevirin. Her iki tarafı da iyice pişirin. Krepler piştikten sonra iki parmak kalınlığında kesin. İster içerisine peynir koyarak ister sade bir şekilde kıvırarak sarın ve kürdan yardımı ile tutturarak servis tabağına alın. Hem çok lezzetli hem de renkli bir krep kahvaltı sofranızı şenlendirecektir.