Fırında Ispanaklı Krep

Fırında ıspanaklı krep, Küçük büyük herkesin favorisi olan krepi daha önce ıspanaklı denememişseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tatlı, tuzlu, sebzeli, etli ya da meyveli birçok çeşitle hazırlanabilen krepler özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir. Görünüş olarak zor gibi görünse de kerp yapımı aslında oldukça basittir.
Krepler önceden hazırlanarak buzlukta muhafaza edilebilir ve acil anlarda iç malzemesi eklenerek fırınlanabilir. Aşağıda vereceğimiz tarif ıspanak haricinde, mantar, tavuk, et, kıyma gibi farklı malzemeler kullanılarak da yapılabilir.

Fırında ıspanaklı krep için gerekli malzemeler


İç harcı için

  • 250 gr ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber

Krepi için

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • Tuz
Beşamel sos için
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • Pişirmek için sıvıyağ
  • Üzeri için kaşar rendesi
Fırında ıspanaklı krep nasıl yapılır?

Fırında ıspanaklı krepe iç harcı hazırlayarak başlayın. İç harç için ilk önce ıspanakları bol su ile yıkayın. Birkaç defa bol su ile yıkadığınız ıspanakları iri olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanın soyduktan sonra yemeklik doğrayın. Uygun bir tencereye sıvıyağ ekleyip ısıtın. Isınan yağda doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
İri doğradığınız ıspanakları kavrulan soğanların üzerine ilave edin. Üzerine karabiber, tuz ve kırmızı pul biber ekleyerek, ıspanak bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.

Fırında ıspanaklı krepin hamuru için çukur bir kabın içine 2 yumurtayı kırıp önce çırpın. Daha sonra üzerine, süt, un, tuz ekleyip mikser ile çırpın. Hamur kek hamurundan daha akışkan olmalıdır. Tamamen pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra yanmaz tavayı ocağa alıp, ısıtın. Isınan tavayı az miktarda yağlayarak hazırladığınız hamurdan bir kepçe döküp, tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Krepin altı piştikten ve üstü göz göz olduktan sonra diğer tarafını spatula ile çevirerek aynı şekilde pişirin. Pişen krepleri havlu kâğıt serili tepsiye alın.

Beşamel sos için

Tereyağı uygun bir sos tavasına alınarak eritin. Eriyen yağa unu ekleyip topaklanmaması için devamlı karıştırarak yağın unu yemesini sağlayın. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip yine devamlı karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar beşamel sosu pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek beşamel sosu ocaktan alın.

Pişen krepleri mutfak tezgâhına serin ve iç harçtan yerleştirerek rulo şeklinde katlayın. Katlanan krepleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her bir krepin üzerine hazırladığınız beşamel sostan dökün. Son olarak kaşar rendesi serperek 180 derecede ısınmış fırına verin. Kreplerin üzerine döktüğünüz kaşar rendesi eriyip kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 04:42:25
Fırında Ispanaklı Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Ispanaklı Krep Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Ispanaklı Krep"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

2 Kişilik Krep Tarifi

2 kişilik krep tarifi, Genellikle çocuklar yumurtayı pek sevmezler. Sadece çocuklar değil bazen yetişkinlerde yumurta yemeyi tercih etmezler. Bazıları sevmiy...
Devamını Oku

Fırında Krep Böreği

Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeler...
Devamını Oku

Yumuşak Krep Tarifi

Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısınd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Hamuru

Yoğurtlu krep hamuru, Yoğurtlu krep genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir kahvaltı menüsüdür. Yoğurt insan sağlığına çok faydalı bir besin kaynağ...
Devamını Oku

Yumurtasız Krep

Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farkl...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremiz...
Devamını Oku

Unsuz Krep Tarifi

Unsuz Krep Tarifi, Kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Güne iyi başlamak ve sağlıklı yaşamak için muhakkak kahvaltımızı yapmamız gerekir. Kahvaltı sofralarımız d...
Devamını Oku

Patlıcanlı Krep Tarifi

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı...
Devamını Oku

Karbonatlı Krep Tarifi

Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak ...
Devamını Oku

Kalın Krep

Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genelde sade olarak yapılır....
Devamını Oku

Pekmezli Krep Tarifi

Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezz...
Devamını Oku

Kabartma Tozlu Krep

Kabartma Tozlu Krep, Krep, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilen çay ile oldukça lezzetli olan yiyeceklerdendir. Krep yiyeceğinin ana gıdası yumurta olarak bili...
Devamını Oku

Yağsız Krep

Yağsız krep, kilo problemi olanlar ve kalori hesabı yapanlar için tercih edilen yağsız krep kahvaltılarda ve ara öğünlerde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Mayalı Krep Hamuru

Mayalı Krep Hamuru, Hepimizin evinde mutlaka hamur işi yapılır. Hamur işi yemekler çok tatlı ve lezzetli oluyor. Ama biraz fazla kaçırırsanız bu kilo olarak ...
Devamını Oku

Vanilyalı Krep Tarifi

Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram edeb...
Devamını Oku

Kaşarlı Krep

Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratik...
Devamını Oku

Waffle Krep Tarifi

Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur hamur ve meyve tatlısı olan ve g...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Tarifi

Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade...
Devamını Oku

Sodalı Krep Tarifi

Sodalı Krep Tarifi, sodanın hamur işlerinde ne kadar başarılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bu nedenle sodalı börek, sodalı poğaça, sodalı ç...
Devamını Oku

Sütsüz Krep

Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024