Etli Krep

Etli Krep, herkes tarafından kolaylıkla hazırlanıp sevilerek tüketilen bir krep tarifidir. Bu makalemizde farklı farklı hazırlanan pek çok çeşidi olan krep tariflerinden olan etli krep tarifini paylaşmak istiyoruz. Şayet sizlerde daha önce bu mükemmel krep tarifini denemediyseniz etli krepi ısrarla denemenizi tavsiye ediyoruz. Kahvaltı sofraları, öğle yemekleri veya ana yemek olarak akşam sofralarında yer verilebilecek bu mükemmel lezzet sayesinde sizlerde sevdiklerinize bir ziyafet sofrası kurabilirsiniz.

Etli Krep İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru için

  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yeteri Kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı için

  • 300 gram az yağlı dana kuşbaşı
  • 1 adet kırmızı köz biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 baş orta irilikte kuru soğan
  • 2 adet orta irilikte domates
  • 1 küçük kâse mantar
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
  • Yeteri kadar tuz
Üzeri için
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Etli Krep Nasıl Yapılır?

Etli krep yapımına ilk olarak iç harcını hazırlayarak başlayalım. Öncelikle etleri kuşbaşından biraz daha küçük olarak doğrayıp uygun bir tavanın içine alalım. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar kavuralım.
Ardından mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra ince dilimler şeklinde doğrayıp etlerin üzerine ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik doğrayıp etlerin üzerine ekleyelim. Soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavrulduktan sonra kırmızı biber ve sivri biberleri de yemeklik doğrayıp iç harcın üzerine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Son olarak domateslerin kabuklarını soyup ince yemeklik doğrayıp tencereye ekledikten sonra tüm baharatları, yeteri kadar tuz ve bir su bardağı kadar sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika kadar etleri pişmeye bırakalım.

Krep hamuru için karıştırma kabına süt, su, yumurta, elenmiş un ve yeteri kadar tuz ilave ederek bir mikser yardımıyla malzemeler akışkan bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Elde edilen hamur özellikle kek hamurundan bir tık daha akışkan kıvamda olmalıdır. Şayet krep hamuru fazla cıvık olduysa hamurun üzerine un veya katı olduysa süt ilave edilerek hamura kıvam aldırılabilir. Krep hamurumuz hazır olduktan sonra krep tavamızı sıvı yağ ile yağladıktan sonra iyice ısınmasını sağlayalım. Ardından ısınan yağın üzerine krep hamurundan bir çorba kepçesi döküp hamuru yayalım ve arkalı önlü pişirelim. Kalan diğer hamurları da aynı şekilde pişirerek krepleri üst üste dizelim. Ardından pişen krepleri tek tek tezgâhımıza sererek ortasına soğuyan etli iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyalım. Krepleri bohça şeklinde katlayarak yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Ardından her bir krep bohçasının üzerine rende kaşar serpiştirip fırına verelim ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Etli krepleri sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

19.01.2024 22:37:18
Etli Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Krep Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Etli Krep"
İyi günler Akşam a beş çayına misafirlerim gelecek. Onlara çayın yanına farklı bir şeyler sunmak istiyorum. Onlara krep yapmak istiyordum fakat değişik bir şey olsun diye Krepi şekerli değil bu sefer tuzlu krep yapmayı düşünüyorum. Acaba etli krep yapsam beğenirler mi? Bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim.
Şükriye . 31.08.2018

2 Kişilik Krep Tarifi

2 kişilik krep tarifi, Genellikle çocuklar yumurtayı pek sevmezler. Sadece çocuklar değil bazen yetişkinlerde yumurta yemeyi tercih etmezler. Bazıları sevmiy...
Devamını Oku

Fırında Krep Böreği

Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeler...
Devamını Oku

Yumuşak Krep Tarifi

Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısınd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Hamuru

Yoğurtlu krep hamuru, Yoğurtlu krep genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir kahvaltı menüsüdür. Yoğurt insan sağlığına çok faydalı bir besin kaynağ...
Devamını Oku

Yumurtasız Krep

Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farkl...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremiz...
Devamını Oku

Unsuz Krep Tarifi

Unsuz Krep Tarifi, Kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Güne iyi başlamak ve sağlıklı yaşamak için muhakkak kahvaltımızı yapmamız gerekir. Kahvaltı sofralarımız d...
Devamını Oku

Patlıcanlı Krep Tarifi

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı...
Devamını Oku

Karbonatlı Krep Tarifi

Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak ...
Devamını Oku

Kalın Krep

Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genelde sade olarak yapılır....
Devamını Oku

Pekmezli Krep Tarifi

Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezz...
Devamını Oku

Kabartma Tozlu Krep

Kabartma Tozlu Krep, Krep, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilen çay ile oldukça lezzetli olan yiyeceklerdendir. Krep yiyeceğinin ana gıdası yumurta olarak bili...
Devamını Oku

Yağsız Krep

Yağsız krep, kilo problemi olanlar ve kalori hesabı yapanlar için tercih edilen yağsız krep kahvaltılarda ve ara öğünlerde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Mayalı Krep Hamuru

Mayalı Krep Hamuru, Hepimizin evinde mutlaka hamur işi yapılır. Hamur işi yemekler çok tatlı ve lezzetli oluyor. Ama biraz fazla kaçırırsanız bu kilo olarak ...
Devamını Oku

Vanilyalı Krep Tarifi

Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram edeb...
Devamını Oku

Kaşarlı Krep

Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratik...
Devamını Oku

Waffle Krep Tarifi

Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur hamur ve meyve tatlısı olan ve g...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Tarifi

Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade...
Devamını Oku

Sodalı Krep Tarifi

Sodalı Krep Tarifi, sodanın hamur işlerinde ne kadar başarılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bu nedenle sodalı börek, sodalı poğaça, sodalı ç...
Devamını Oku

Sütsüz Krep

Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024