Etli Krep
Etli Krep, herkes tarafından kolaylıkla hazırlanıp sevilerek tüketilen bir krep tarifidir. Bu makalemizde farklı farklı hazırlanan pek çok çeşidi olan krep tariflerinden olan etli krep tarifini paylaşmak istiyoruz. Şayet sizlerde daha önce bu mükemmel krep tarifini denemediyseniz etli krepi ısrarla denemenizi tavsiye ediyoruz. Kahvaltı sofraları, öğle yemekleri veya ana yemek olarak akşam sofralarında yer verilebilecek bu mükemmel lezzet sayesinde sizlerde sevdiklerinize bir ziyafet sofrası kurabilirsiniz.
Etli Krep İçin Gerekli Malzemeleri
Hamuru için- 2 su bardağı elenmiş un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yeteri Kadar tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı için- 300 gram az yağlı dana kuşbaşı
- 1 adet kırmızı köz biber
- 2 adet sivri biber
- 1 baş orta irilikte kuru soğan
- 2 adet orta irilikte domates
- 1 küçük kâse mantar
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
- Yeteri kadar tuz
Üzeri için- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Etli Krep Nasıl Yapılır?
Etli krep yapımına ilk olarak iç harcını hazırlayarak başlayalım. Öncelikle etleri kuşbaşından biraz daha küçük olarak doğrayıp uygun bir tavanın içine alalım. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar kavuralım.
Ardından mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra ince dilimler şeklinde doğrayıp etlerin üzerine ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik doğrayıp etlerin üzerine ekleyelim. Soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavrulduktan sonra kırmızı biber ve sivri biberleri de yemeklik doğrayıp iç harcın üzerine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Son olarak domateslerin kabuklarını soyup ince yemeklik doğrayıp tencereye ekledikten sonra tüm baharatları, yeteri kadar tuz ve bir su bardağı kadar sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika kadar etleri pişmeye bırakalım.
Krep hamuru için karıştırma kabına süt, su, yumurta, elenmiş un ve yeteri kadar tuz ilave ederek bir mikser yardımıyla malzemeler akışkan bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Elde edilen hamur özellikle kek hamurundan bir tık daha akışkan kıvamda olmalıdır. Şayet krep hamuru fazla cıvık olduysa hamurun üzerine un veya katı olduysa süt ilave edilerek hamura kıvam aldırılabilir. Krep hamurumuz hazır olduktan sonra krep tavamızı sıvı yağ ile yağladıktan sonra iyice ısınmasını sağlayalım. Ardından ısınan yağın üzerine krep hamurundan bir çorba kepçesi döküp hamuru yayalım ve arkalı önlü pişirelim. Kalan diğer hamurları da aynı şekilde pişirerek krepleri üst üste dizelim. Ardından pişen krepleri tek tek tezgâhımıza sererek ortasına soğuyan etli iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyalım. Krepleri bohça şeklinde katlayarak yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Ardından her bir krep bohçasının üzerine rende kaşar serpiştirip fırına verelim ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Etli krepleri sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 22:37:18
Etli Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|