Dukan Krep Tarifi, Krep hamur işi olduğu için birçok şekilde yapılır ve birçok şekilde sunumu vardır. Tatlı ve tuzlu olarak tüketilir. Ekmek kadar insanı doyurucu özelliği vardır. Dukan krepi diğer kreplere göre kalorisi düşük kreptir.
Dukan Krep İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 tane yumurta akı
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı yulaf kepeği
- Domates ve peynir
- Tavayı yağlamak için margarin
Dukan Krep Nasıl Yapılır?
Krep hamurunu hazırlamadan önce yulaf kepeğini birkaç saat önce sütle ıslatmamız lazım.
Bunun yapmamızdaki amaç krepin daha yumuşak olmasıdır. Önce yumurtayı derin bir kaba alıyoruz ve üzerine yulaf kepeğini ve sütü de boşaltarak çırpıyoruz. Krep hamurunu hazırladıktan sonra krep tavasını ocağa alıyoruz ve orta ateşte tava ısındıktan sonra yağlıyoruz. Kepçe yardımıyla tavaya bir kepçe hazırladığımız akışkan hamurdan döküyoruz ve arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz. Verdiğimiz ölçülerle 3 ya da 4 tane krep elde ediyoruz. Pişen krepleri servis tabağına alıyoruz. Yanına domates ve beyaz peynir ekleyerek servis yapıyoruz. Servis tabağını daha zengin göstermek için maydanoz, dereotu gibi yeşillikler koyabiliriz. Dukan krepi diyet yapan ve krepten vazgeçemeyenler için kalorisi düşük bir kreptir.
Afiyet olsun.