Çikolatalı muzlu krep yapılışına başlarken; öncelikli olarak bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip; güzel şekilde çırpıyoruz. İyice çırpılan yumurtalı şekerin üzerine süt ve sıvıyağı da ekleyip; çırpma işlemine devam ediyoruz. Bu karışım homojen hale gelince üzerine kakao, un ve vanilyayı da ekleyerek; karıştırmaya devam ederiz. Bu karışımı iyice çırpılıp; oluşan karışım akışkan bir hale geldiği zaman, pişirme işlemine başlarız. Öncelikli olarak yanmaz tavayı ocağa alıp; ateşi yakarız. Daha sonra tavaya az sıvı yağ sürerek; ısınmasının bekleriz. Isınan tavamızın üzerine bir kepçe ile elde ettiğimiz karışımdan boşaltarak; tavanın etrafına doğru yayma işlemi uygularız.
Kreplerimizi pişirirken arkalı önlü güzel bir şekilde pişmesini sağlarız. Kreplerimiz piştikten sonra üzerine çikolata sürüp; ardından da soyduğumuz muzu üzerine koyarız. Ayrıca dikkat edilmesi gereken önemli nokta şudur: pişirdiğimiz krepler soğumadan üzerine hemen krem çikolata sürülmelidir. Beklenildiği takdirde, krep kurur ve sarma işlemi gerçekleştirilemez. Bu sebepten dolayı pişirdiğimiz krepi çikolata sosu sürerek; arasına muz koyup güzel bir şekilde sararız. Çikolata soslu krepi güzel güzel keserek; servise hazır hale getiririz. Bu işlemi yaptığımız bütün hamura tek tek uygulayıp; çikolata sürüp, arasına muz koyup, hazırlamış oluruz. Bu tatlının üzerine isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi, çikolata sosu boşaltarak; şık bir servis tabağında servis edebiliriz. Ayrıca bu yaptığımız muzlu çikolatalı krepin üzerine kürdan da takıp, servise hazır hale getirebiliriz.
Afiyet olsun.