Bohça Krep Tarifi

Bohça krep tarifi, bohça krep oldukça gösterişli ve sevilerek tüketilen bir yemek tarifidir. İçeriği damak tadına göre ayarlanan bir yemektir. Krep yapılır ve içerisi tavuk, et, garnitür gibi malzemeler ile doldurularak bohça şekli verilir ve fırınlanır. Bu şekilde hazırlanan bu yemek çok şık bir görüntü ve tada sahiptir. Bir kez yiiyenin tekrar tekrar yemek isteyeceği bir yemektir.
Akşam yemeklerinde, öğlen yemeklerinde, kadınlar arası yapılan günler ve beş çaylarında gönül rahatlığı ile servis edebilir ve tüm beğenileri toplayabilirsiniz. İç harcı dediğim gibi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz ben sizlere tavuklu krep bohçası tarifi vereceğim.

Tavuklu krep bohçası yapımı için gerekli malzemeler


İç harcı için

  • Üç yüz gram tavuk göğüs eti
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir adet patates
  • Bir su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Krep için

  • İki su bardağı süt
  • İki adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • On yemek kaşığı un
  • Tuz
Beşamel sos için
  • Bir buçuk su bardağı süt
  • Bir buçuk yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Tavuklu krep bohçası nasıl yapılır?

Tavuklu krep bohçası için ilk olarak krepleri hazırlamalısınız.
Krepler için yumurta, süt, yağ ve damak tadınıza göre tuz atılır. İyice çırpılır ve hiç pütür kalmamasına özen gösterilir. Ardından teflon tava ısıtılır ve bir kepçe yardımı ile krem hamurundan alınarak tavaya dökülür. Arkalı önlü krepleri güzelce pişirin. Pişen kremler bir kenara alınır ve iç harcın hazırlığı başlar. İç harcı için tavuk göğüs Eti küp-küp doğranır. Doğranan etler bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Tavuk eti suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çekince sıvı yağ ilave edilir. Ardından bir adet kuru soğan yemeklik doğranarak ilave edilir ve soğan kavrulur. Ardından bir adet patates soyulur yıkanır ve küçük küçük doğranır tavaya ilave edilir ve hafif kızarınca salçası pul biber ve karabiber ilave edilir. Damak tadınıza göre bir miktarda tuz atılır ve beş dakika kadar kavrulur ardından ocak kapatılır. Bir kâsenin içerisine krep yerleştirilir ve içerisine bu harçtan konulur. Krepin kenarda kalan kısımları katlanır. Yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye kade ile ters çevrilir. Gerekirse kürdan ile tutturmalar yapılır. Tüm krepler bu şekilde hazırlanıp tepsiye dizilince beşamel sos hazırlanır. Sos için un ve tereyağı iyice kavrulur ve ardından süt eklenir. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. İstenilen kıvama gelince krep bohçalarının üzerine dökülür. Tepsi fırına sürülür. Yüz seksen derece fırında on dakika kadar tutulur. İsteğe bağlı üzerine kaşar serpilir.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:38:17
Bohça Krep Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bohça Krep Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bohça Krep Tarifi"
Kreplerin hemen hemen hepsini çok seviyorum ama bohça olanını hiç denememiştim. Bu nedenle kesinlikle denemek istiyorum. Krebi bohça şekline getirirken herhangi bir şekilde dağılma ihtimali var mıdır yoksa dağılmaması için ne gibi bir önlem alabiliriz?
Teber . 02.10.2018 01:43:46

2 Kişilik Krep Tarifi

2 kişilik krep tarifi, Genellikle çocuklar yumurtayı pek sevmezler. Sadece çocuklar değil bazen yetişkinlerde yumurta yemeyi tercih etmezler. Bazıları sevmiy...
Devamını Oku

Fırında Krep Böreği

Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeler...
Devamını Oku

Yumuşak Krep Tarifi

Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısınd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Hamuru

Yoğurtlu krep hamuru, Yoğurtlu krep genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir kahvaltı menüsüdür. Yoğurt insan sağlığına çok faydalı bir besin kaynağ...
Devamını Oku

Yumurtasız Krep

Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farkl...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremiz...
Devamını Oku

Unsuz Krep Tarifi

Unsuz Krep Tarifi, Kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Güne iyi başlamak ve sağlıklı yaşamak için muhakkak kahvaltımızı yapmamız gerekir. Kahvaltı sofralarımız d...
Devamını Oku

Patlıcanlı Krep Tarifi

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı...
Devamını Oku

Karbonatlı Krep Tarifi

Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak ...
Devamını Oku

Kalın Krep

Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genelde sade olarak yapılır....
Devamını Oku

Pekmezli Krep Tarifi

Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezz...
Devamını Oku

Kabartma Tozlu Krep

Kabartma Tozlu Krep, Krep, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilen çay ile oldukça lezzetli olan yiyeceklerdendir. Krep yiyeceğinin ana gıdası yumurta olarak bili...
Devamını Oku

Yağsız Krep

Yağsız krep, kilo problemi olanlar ve kalori hesabı yapanlar için tercih edilen yağsız krep kahvaltılarda ve ara öğünlerde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Mayalı Krep Hamuru

Mayalı Krep Hamuru, Hepimizin evinde mutlaka hamur işi yapılır. Hamur işi yemekler çok tatlı ve lezzetli oluyor. Ama biraz fazla kaçırırsanız bu kilo olarak ...
Devamını Oku

Vanilyalı Krep Tarifi

Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram edeb...
Devamını Oku

Kaşarlı Krep

Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratik...
Devamını Oku

Waffle Krep Tarifi

Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur hamur ve meyve tatlısı olan ve g...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Tarifi

Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade...
Devamını Oku

Sodalı Krep Tarifi

Sodalı Krep Tarifi, sodanın hamur işlerinde ne kadar başarılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bu nedenle sodalı börek, sodalı poğaça, sodalı ç...
Devamını Oku

Sütsüz Krep

Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024