Beşamel Soslu Mantarlı Krep

Beşamel soslu mantarlı krep, yapımı kolay olan ve lezzeti ile cezbeden bir krep çeşididir. Bu krebi çocuklarımız ve misafirlerimiz severek tüketirler. Krebin malzemeleri sırayla şöyledir,

Beşamel soslu mantarlı krep için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı un<
    /li>
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu

Mantarlı için malzemeleri

  • Bir kilo mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz

Beşamel sos için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • Bir kaşık tereyağı
  • Bir tutam tuz
Beşamel soslu mantarlı krep nasıl yapılır?

Öncelikle beşamel sos için unu ve tereyağı kısık ateşte bir tencereye koyarak; kavurmaya başlarız. Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ilave ederek güzel güzel karıştırırız. Topaklanmalar meydana gelmesin diye sürekli karıştırma işlemine devam ederiz. Beşamel sosun içerisine tuzumuzu da ilave edip pişirdikten sonra soğuması için bir kenarda bekletiriz. Beşamel sosumuzu soğutunca yumurtayı kırıp iyice karıştırmaya devam ederiz. Böylelikle beşamel sosumuzu hazırlamış oluruz.

Yapacağımız krep için malzemeleri derin bir kabın içerisine koyup güzel bir şekilde karıştırırız. İyice karıştırdığımız krep hamurunu topaklanmalar bitinceye kadar karıştırma işlemine devam ederiz.
Homojen bir kıvama geldiği zaman karıştırma işlemini bırakırız. Yapışmayan bir tavayı ateşe koyup; az bir yağ ile yağlayıp ısındıktan sonra bir kepçe krep hamurundan koyarak; tavan etrafına yayarız. Bu şekilde krebin iki yüzünü de hafif kızarma şekline gelinceye kadar pişiririz. Pişirdiğimiz krepleri üst üste koyup; kuruma olmasını engelleriz. Bu sayede mantarları içerisine koyduğumuzda kıvırma işlemini güzel bir şekilde gerçekleştirilmiş oluruz. Ayrıca hazırladığımız krep hamurlarının tamamını tavada pişirerek kreplerimizi hazırlayıp bir kenara bekletiriz.

Şimdiki işlemde ise mantarlı içimizi hazırlamak için mantarları güzelce ayıklayıp; limonlu suda bekletiriz. Kararmaması için koyduğumuz limonlu sudan mantarları alıp; süzgeç yardımıyla süzeriz. Bu sayede mantarlar iyice temizlenmiş olur. Diğer taraftan soğanları küp-küp ince bir şekilde doğrayıp; tavanın içerisine biraz sıvı yağ koyup, kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye bırakırız. Bu esnada mantarlarımızı mantarın şekli bozulmayacak şekilde ince ince doğrayıp sotelenmiş soğanların üzerine ilave ederiz. Suyu çekene kadar mantarları ağzı açık bir şekilde pişiririz. Piştiğinden emin olduğumuz mantarların üzerine bir tutam tuz, karabiberi ekleyip; kavurma işlemini tamamlarız. Daha sonraki işlem için önce hazırladığımız beşamel sosun yarısını mantarlara katarak, karıştırırız. Bu şekilde beşamel soslu mantar içimizi hazırlanmış oluruz. Şimdi iki işlemde ise kreplerin arasına bir kaşık hazırladığımız beşamel sostan bir kaşık içine koyup; kenarına doğru yayarak, krepleri rulo şeklinde sararız. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye krepleri yerleştiririz. Sırasıyla bütün kreplerimizin içerisine hazırladığımız mantarlı beşamel sosundan ilave edip; bütün kreplerimizi fırın tepsisine koyarız. Üzerine bir dilim kaşar rendesi serpip ve kalan beşamel sosumuzu kalplerimizin üzerine boşaltılarak; 20 dakika kadar fırında 200 derecede pişirme işlemi uygularız. Böylelikle beşamel soslu mantarlı kreplerimizi hazır etmiş oluruz. Yanında çay yapıp, kreplerimizi sıcak sıcak servis ederiz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 09:19:05
Beşamel Soslu Mantarlı Krep ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Beşamel Soslu Mantarlı Krep Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Beşamel Soslu Mantarlı Krep"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

2 Kişilik Krep Tarifi

2 kişilik krep tarifi, Genellikle çocuklar yumurtayı pek sevmezler. Sadece çocuklar değil bazen yetişkinlerde yumurta yemeyi tercih etmezler. Bazıları sevmiy...
Devamını Oku

Fırında Krep Böreği

Fırında krep böreği: Krepin birçok çeşidi olduğu gibi böreği de akşam çaylarının yanında çok tercih edilir. Normal krep yapılıp içine sadece börek malzemeler...
Devamını Oku

Yumuşak Krep Tarifi

Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısınd...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Hamuru

Yoğurtlu krep hamuru, Yoğurtlu krep genellikle İç Anadolu bölgesinde yapılan bir kahvaltı menüsüdür. Yoğurt insan sağlığına çok faydalı bir besin kaynağ...
Devamını Oku

Yumurtasız Krep

Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farkl...
Devamını Oku

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep

Kremalı Mantarlı Tavuklu Krep, Annelerin çocuklar için sürekli olarak yaptığı besin ve kalori değeri yüksek olan kremalı mantarlı tavuk krep'in çevremiz...
Devamını Oku

Unsuz Krep Tarifi

Unsuz Krep Tarifi, Kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Güne iyi başlamak ve sağlıklı yaşamak için muhakkak kahvaltımızı yapmamız gerekir. Kahvaltı sofralarımız d...
Devamını Oku

Patlıcanlı Krep Tarifi

Patlıcanlı Krep Tarifi: Krep, un, yumurta, süt ve yağ ile yapılan hamurdan bir yiyecek türüdür. Özellikle Anadolu ve Rumeli de çokça yapılan bu yiyeceğin adı...
Devamını Oku

Karbonatlı Krep Tarifi

Karbonatlı Krep Tarifi, krep genellikle un, yumurta, süt ve su eklenerek hazırlanan bir karışımdır. Ancak içine karbonat eklenerek de krep hamuru hazırlamak ...
Devamını Oku

Kalın Krep

Kalın Krep, Krep yapımını hemen hemen herkes bilir. Krep çeşitli malzemeler ile değişik şekilde yapılan bir yiyecektir. Ama krep genelde sade olarak yapılır....
Devamını Oku

Pekmezli Krep Tarifi

Pekmezli krep tarifi: Bir çoğumuz krepi çok seviyoruz ve sıkça da tüketiyoruz. Özellikle kahvaltıda ön sıralarda yer olan bir hamur işidir. Bunun sebebi lezz...
Devamını Oku

Kabartma Tozlu Krep

Kabartma Tozlu Krep, Krep, çoğunlukla kahvaltılarda tüketilen çay ile oldukça lezzetli olan yiyeceklerdendir. Krep yiyeceğinin ana gıdası yumurta olarak bili...
Devamını Oku

Yağsız Krep

Yağsız krep, kilo problemi olanlar ve kalori hesabı yapanlar için tercih edilen yağsız krep kahvaltılarda ve ara öğünlerde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz...
Devamını Oku

Mayalı Krep Hamuru

Mayalı Krep Hamuru, Hepimizin evinde mutlaka hamur işi yapılır. Hamur işi yemekler çok tatlı ve lezzetli oluyor. Ama biraz fazla kaçırırsanız bu kilo olarak ...
Devamını Oku

Vanilyalı Krep Tarifi

Vanilyalı Krep Tarifi, Hafif bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Beş çaylarının yanında misafirlerinize ikram edeb...
Devamını Oku

Kaşarlı Krep

Kaşarlı krep, kaşarlı krep kahvaltılarda çok sevilerek tüketilen bir krep çeşididir. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratik...
Devamını Oku

Waffle Krep Tarifi

Waffle krep tarifi ile evde kendi wafflelarınızı hazırlamanız mümkün. Belçika'dan doğup gelen, son zamanların en meşhur hamur ve meyve tatlısı olan ve g...
Devamını Oku

Yoğurtlu Krep Tarifi

Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade...
Devamını Oku

Sodalı Krep Tarifi

Sodalı Krep Tarifi, sodanın hamur işlerinde ne kadar başarılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bu nedenle sodalı börek, sodalı poğaça, sodalı ç...
Devamını Oku

Sütsüz Krep

Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt o...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
2 Kişilik Krep Tarifi
Fırında Krep Böreği
Yumuşak Krep Tarifi
Yoğurtlu Krep Hamuru
Yumurtasız Krep
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024