{ "title": "Yumuşak Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/yumusak-krep-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 11:10:36", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Yumuşak Krep Tarifi, herkes tarafından kolaylıkla yapıldığı düşünülen krep asalında iyi bir el beceresi istemektedir. Krep hamuru ve pişirilmesi açısından en basit hamur işleri arasında ilk sıralarda gelmektedir. Peki bu kadar kolay yapıma sahip olduğu düşünülen birçok farklı şekillerde hazırlanan kreplerin çok daha lezzetli ve yumuşak olmasını kim istemez. Bu nedenle krep hamuru hazırlarken krepin olmazsa olmaz malzemesi yumurtaların sarısı ve beyazının ayrılması krep yapımında en önemli püf noktaları arasında yer almaktadır. Bu püf noktasına dikkat edilerek hazırlanan tüm krepler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Yumuşak krep tarifini sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde, çat kapı gelen misafirleriniz için veya canınız ne zaman yumuşacık ve leziz bir krep çektiği zaman çarçabuk hazırlayabilirsiniz.

Yumuşak Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri için
Yumuşak krep hazırlığımıza ilk olarak krep hamurumuzu hazırlayarak başlayalım. Krep hamurunu hazırlarken hazırladığımız krepin daha yumuşak ve lezzetli olması için öncelikle krep hamurunda kullanacağız 3 adet yumurtanın beyazını ve sarısını birbirinden ayırarak yumurta sarılarını derin bir kabın içine aldıktan sonra beyazlarını ise ayrı bir kâsenin içine alarak beyazlar kar şekline gelinceye kadar çırparak bir kenarda beklemeye bırakalım. Ardında derin bir kabın içine aldığımız yumurta sarılarını çırparak üzerine 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve yeteri kadar tuz ilave edip karışımı iyice çırpalım. Daha sonra önceden ayrı bir kabın içinde kar şekline getirdiğimiz yumurta aklarını ilave edip karışımı bir iki kez karıştırarak üzerine azar azar un ekleyip tel bir çırpıcı yardımıyla yumuşak krep hamurumuzu pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alıncaya kadar çırparak hazır hale getirelim.

Daha sonra krep tavamızın içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek ocağa alarak tavamızın ısınmasını sağlayalım. Ardından ısınan tavanın içine 1 çorba kepçesi krep hamuru dökerek tavanın tabanına eşit olarak yaydıktan sonra pişmeye bırakalım. Krep hamurunu alt üst ederek tavadaki krepi arkalı önlü pişirerek uygun bir servis tabağına alalım ve kalan krep hamurunu da tek tek aynı şekilde pişirerek pişirme işlemini tamamlayalım.

Yumuşak krep tarifimizin iç harcı için ayrı tavaya 1-2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ilave ederek yağın ısınmasını sağladıktan sonra içine kabukları soyulduktan sonra küçük küpler şeklinde doğranmış domatesleri ve minik minik doğranmış sivri biberleri ilave ederek diriliklerini kaybedinceye kadar kavurduktan sonra üzerine 1 kâse ufak ufak doğranmış sucukları da ilave edip birkaç dakika pişirerek üzerine domates salçası, karabiber ve yeteri kadar tuz ekleyerek iç malzemeyi domatesler bıktığı kendi suyunu çekene kadar pişirerek ocaktan alalım.

Daha önceden pişirdiğimiz krepleri tezgâhımızın üzerine tek tek yayarak üzerlerine iç malzemeden her bir krepe eşit miktarlarda koyduktan sonra krepleri rulo yaparak saralım. Ardından rulo yapılarak sarılan krepleri 3-4 parça şeklinde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek üzerlerine kaşar rendesi serpiştirerek 195 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak 8 veya 10 dakika pişirerek fırından çıkartalım. Yumuşak krep tarifi ile hazırlanmış şahane bir kahvaltılık artık servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }