{ "title": "Yumurtasız Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/yumurtasiz-krep.jpg", "date": "21.01.2024 13:11:30", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yumurtasız krep, özellikle yumurtayı sevmeyenler ya da krepin kalorisini düşürmek isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır. Hepimiz kahvaltılarda farklı şeyler denemeyi severiz. Krep çeşitleri bunların arasında önemli bir yere sahiptir. Dediğimiz gibi yumurtasız krepin bazı avantajları da vardır. Bu nedenle iç harcını değişik malzemelerle hazırlayarak, krep hamurunu yumurtasız hazırlamak tercihiniz olabilir. Öyle kolesterol sorunu falan kafanıza takılmasın. İçinde yumurta kullanmadan hazırladığınız krepi gönül rahatlığıyla yiyebilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Dilerseniz birlikte krepi hazırlayalım, kahvaltıya sıcak sıcak yetiştirelim.

Yumurtasız krep için gerekli malzemeler

Krep hamuru malzemeleri
İç harç malzemeleri
Yumurtasız krep nasıl yapılır?

Krep hazırlamanın en önemli püf noktası hamurunun pürüzsüz bir kıvamda yapmaktır. Bu nedenle çukur bir kabın içinde unu, sütü, karbonat ve tuzu iyice çırpmalısınız. Karışım bildiğiniz boza kıvamına gelmelidir. Eğer kullandığınız bardak ölçüsüyle un ve sütün miktarını ayarlayamazsanız, karışıma biraz daha ilave malzeme koyabilirsiniz. İstediğiniz kıvamda olan krep hamurunu 10-15 dakika dinlendirmeniz gerekir.

Bu arada sizde yumurtasız krep için iç harcını hazırlayabilirsiniz. Bir tavanın içine sıvı yağ koyarak kızdırın. İçine ayıklanmış ince doğranmış biberleri atarak soteleyin. Buna ince doğradığınız domatesi ilave edin. Sosisleri de incecik kıyarak tavanın içinde pişirin. İçine biraz tuz ve karabiber atarak harcı lezzetlendirin. Ocaktan aldığınız harcın içine kaşar peyniri rendesini ve ince kıyılmış maydanozları koyarak karıştırın. İç harcını kenara alarak bekletin. Şimdi krepleri pişirmeye başlayabilirsiniz.

Krep tavasını hafifçe yağlayarak ocakta kızdırmaya başlayın. Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe alarak tavanın içine yayın. Krepi arkalı önlü yakmadan pişirmelisiniz. Ocağın ayarını orta ayara almalısınız. Çevirirken de dikkatli olun. Çünkü parçalanmış krep pek de hoş olmaz. Krep hamurunun tamamını bu şekilde pişirerek servis tabağına alın. Her krepin içine iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alarak, yanına maydanoz yaprakları, çeri domates gibi süslemeler yapabilirsiniz. Hem görsellik yaratacak hem de kahvaltıyı bir ziyafete dönüştüreceksiniz. Yumurtasız krepin ne kadar hafif olduğuna şahit olacaksınız. Arzu ederseniz krepleri rulo şeklinde fırın tepsisine alıp, üzerlerine biraz kaşar peyniri rendesi serperek, daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }