{ "title": "Yumurtalı Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/yumurtali-krep.jpg", "date": "21.01.2024 03:23:02", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Yumurtalı krep, kahvaltıların olmazsa olmazları haline gelen ve içerisinde bol miktarda protein ile karbonhidrat bulunduran bir yiyecektir. Gerek lezzeti ile gerek kahvaltıya yakışan bir lezzet olması ile krep, hayatımızda çok önemli yerler almaktadır. Yumurtalı krep, çok ağır bir yiyecek olmadığı için günün her öğününde tüketilebilecek yiyecekler arasında bulunmaktadır. Fakat insanlar genellikle yumurtalı krepi, sabah çayları ile tüketmektedir. Yumurtalı krepin yapılışı oldukça kolaydır. Diğer kreplere göre çok yapılışında çok büyük farklar göstermeyen yumurtalı krep, çok kolay bir şekilde hazırlanmaktadır. Eğer isterseniz sizlerde mutfağınızda bu mükemmel yiyeceği hazırlayarak çocuklarınıza faydalı yiyecekleri hazırlayabilirsiniz. Yumurtalı krep, adından da anlaşılabileceği gibi içerisinde yumurta bulunan ve bu nedenle diğer kreplere göre hem lezzet olarak hem de fayda olarak çok büyük farklar barındırır. Bunun için öncelikle yumurtalı krep için gerekli olan malzemelerden bahsedelim.

Yumurtalı krepiçin gerekli malzemeler
Eğer isterseniz margarin yerine diğer yağları da kullanabilirsiniz. Fakat sıvı yağ ile yapılan yumurtalı krep, diğer yağlar ile yapılmış olan kreplere göre biraz daha lezzet kaybına uğramaktadır. Bu nedenle margarin ya da tereyağı kullanarak daha iyi lezzetler elde edebilirsiniz.

Yumurtalı krep yapılışı

Öncelikle malzemelerin tümünü tezgâhınız üzerine hazırlayın. Daha sonra elimizde bulunan un, süt ve suyu yavaş yavaş birbirine karıştırın. Bu işlemi yaparken bol bol karıştırın oldukça yavaş olun. Çünkü hızlı yapıldığında bu işlem unun topaklanmasına neden olur ve bu topaklar sorunlara neden olabilir. Topaklanmayacak şekilde bu işlemi yaptıktan sonra ise bu karışım üzerine yumurtaları ekleyerek tekrar bol bol çırpın. Böylece karışımınız kek hamuru gibi bir kıvam alacaktır.

Bir diğer aşamada ise teflon tava içerisine bir çay kaşığı kadar yağ koyun. Yağı eriterek tavanın dibine sürün. Bu işlem sonrasında bir miktar hamur dökerek her iki tarafını da ateşte pişirin. Karışım içerisine tuz eklemeyi unutmamalısınız. Bu işlemi yaparken krepin pişme derecesini iyi ayarlayarak elde edebileceğiniz en iyi lezzeti elde edin. İşte yumurtalı krep yapılışı bu şekilde kolaydır. Sizlerde el beceriniz ile bu krepi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }