{ "title": "Yoğurtlu Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/yogurtlu-krep-tarif.jpg", "date": "20.01.2024 04:15:43", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu krep, krep çoğu zaman acil gelen misafirler için ya da tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltıları için hazırlanmaktadır. Genel olarak sade olarak tüketilen krep kişinin damak zevkine göre domates, peynir ve bal gibi malzemeler ile de tatlandırılabilir. Normalde içerisine süt ilave yapılarak hazırlanılan krep sütsüz olarak da yapılması mümkündür. Süt olmadığı zamanlar da krep hamurunun içerisine yoğurtlu ilavesi yapabilirsiniz. Krepin içerisine süt yerine yoğurt ilavesi yapılarak hazırlanması krepin daha yumuşak olmasını ve üst kısmında kabarcıklar olmasını sağlayacaktır. Böylelikle hazırlanılan yoğurtlu krep lezzetinden ödün vermediği gibi daha kabarık olacaktır. Eğer evinizde süt yok ise veya kabarık bir krep hazırlamak isterseniz yoğurtlu krep tarifine göre enfes krepler yapabilirsiniz.

Yoğurtlu Krep İçin Gerekli Malzemeleri
Yoğurtlu Krep Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu krep için iki tane yumurtayı çukur bir kabın içerisine kırın. Tel çırpıcı ile yumurtaları homojen bir kıvama gelen dek çırpın ve üzerine yoğurdu ilave edip karıştırın. Yoğurt ile özleşen karışımın içerisine yoğurt suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Arkasından krep hamurunun içerisine dört yemek kaşığı elenmiş un ile bir çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip karıştırma işlemine devam edin. Bu aşama da mikser kullanmanız size fayda sağlayacaktır. Tuz ile toz şekeri de serpiştirip krep hamurunu bir dakika kadar mikser veya el karıştırıcı ile çırpın.

Hazırlanmış olan yoğurtlu krep hamurunu pişirmek için yanmaz bir tava alın ve ısıtın. Isınmış olan tavanın içerisine yoğurtlu krep hamurundan bir kepçe ilave edip tavanı sağa sola doğru sallayın. Böylelikle hamur tavanın her tarafına eşit şekilde yayılacaktır. Bir tarafı pişmiş olan yoğurtlu krep hamurun diğer tarafını çevirin ve her iki tarafı da piştikten sonra bir tabağın içerisine alın. Bu aşamada tavaya alınmış olan kreplerin üzerine arzu ederseniz tereyağı sürebilirsiniz. Tereyağını eğer krepler pişerken tavaya sürerseniz yağ kreplere ağır bir koku verecektir. Bunun için piştikten sonra sürmeniz kreplerin tadını daha lezzetli yapacaktır. Hazır hale gelmiş olan yoğurtlu krepleri arzuya göre ılık veya sıcak olarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }