{ "title": "Yeşil Elma Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/yesil-elma-krep-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 15:20:17", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Yeşil elma krep tarifi, Krebi sade, meyveli, sebzeli, sucuklu ve peynirli olarak da yapabilirsiniz. Her türlüsüde çok güzel oluyor. Yeşil elmalı krep çok sağlıklı ve çok lezzetli oluyor. Krebi kahvaltılarda ya da akşam çaylarında yiyebilirsiniz. Çok güzel oluyor. Misafirlerinize ikram edeceğiniz çok lezzetli bir hamur işidir. Herkesin severek yediği bir yiyecekdir. Krep yapmak çok kolay ve pratiktir. Herkes evinde kolaylıkla yapabilir. Krep tok tutar ve besleyicidir. Enerji verir. Özellikle çocukların çok severek yedikleri bir lezzettir. Elmalı krep, daha çok vitaminli oluyor. Yeşil elmayı turta yaparak, elmalı krep yaparak ya da keklerin içine koyarakda tüketebilirsiniz. Yeşil elma karbon hidrat içeriyor. Yeşil elma insana enerji veriyor. Demir, çinko, bakır, magnezyum, potasyum gibi mineraller içeriyor. İnsan sağlığı için gereklidir. Metabolizma hızının artmasını sağlar. Yeşil elma kilosuna dikkat edenler için vazgeçilmez bir besindir. Cilt kanserini önler, anti oksidanlardan zengin bir meyvedir. Yeşil elma hücreleri yeniler. Aynı zamanda parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Ayrıca yeşil elmada potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller ve lif içerir. Yeşil elmalı krep çok hafif oluyor. Elma vücuttaki sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur.

Yeşil elma krep tarifinin malzemeleri
Yeşil elma krep tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları iyice yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Sonra elmaları ince ince dilimleyelim. 2 kaşık terem gurme kaymaklıyı tavada eritelim. Yeşil elma dilimlerini ve 2 çorba kaşığı toz şekeri ilave edelim. Yeşil elmalarımız hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim ve ocaktan alalım. Daha sonra yumurtanın sarısını aklarından ayıralım. Yumurta sarılarını derin bir kâseye koyalım ve 2 çorba kaşığı süt kreması, un ve kalan toz şekeri ekleyerek çırpalım. Daha sonra yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpalım. Sonra kremalı karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştıralım. Sonra 1 kaşık teremyağ gurme kaymaklıyı geniş bir tavada eritelim. Hazırladığımız karışımı tavaya dökelim. Sağa sola sallayarak karışımı tavanın tabanına yayalım. Sonra krepleri kısık ateşte iki taraflı olarak pişirelim. Daha sonra krebi servis tabağına alalım. Yarısını kaplayacak şekilde elmalı karışımı yayalım. Krebi ikiye katlayıp üzerine pudra şekeri serpelim. Isıtılmış ızgara şişiyle krebin üzerine çapraz desenler yapalım. Krebimizi ılık olarak servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }