{ "title": "Tuzlu Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/tuzlu-krep.jpg", "date": "19.01.2024 20:11:00", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "
Tuzlu krep, krep ana malzemesi yumurta olan ve süt, un, tuz, şeker de konularak yapılabilen bir yiyecektir. Günün her saatinde rahatlıkla tüketebileceğiniz bir lezzettir. Krepler yapıp arasına peynir sararak kendinize öğlen arası atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınız varsa onlar için severek tüketecekleri şekillerde süsleyerek yemek yemelerini kolaylaştırabiliriz. İsteğe göre kaşarlı ya da sebzeli ıspanaklı yapılabilir. Şimdi kaşarlı ve sosisli bir krep tarifine bakalım.

Tuzlu krep yapımı için gerekli malzemeler
Tuzlu krep nasıl yapılır?

Tuzlu krep yapımı için yumurta su ve süt tuz bir kaba alınır ve iyice çırpılır. Tüm malzeme karışınca un eklenir. Tekrar çırpılır. Topaklanma kalmayana denk karıştırılır. Ardından teflon tava ocağa alınır ve birkaç damla sıvı yağ eklenerek tava iyice ısıtılır. Tava ısınınca bir kepçe yardımı ile tavaya bir kepçe krep hamurundan dökün. İyice yayarak pişirin. Bir taraf piştiğinden diğer tarafı çevirince yarısına sosis ve kaşar rendesi ekleyin. Biraz pişince diğer tarafını da üzerine katlayın. Servis tabağına alın. Sosisi daha kızarmış seviyorsanız önce ayrı bir tava da kızartıp sonra krep üzerine de ekleyebilirsiniz. Kaşar zaten hemen eriyecektir. Bu şekilde de gayet lezzetlidir. Damak tadınıza göre kızartıp ya da kızartmadan kullanabilirsiniz sosisleri. Kaşarlar soğumadan sıcak sıcak servis edilmelidir.

Afiyet olsun.
" } ] }