{ "title": "Tavuklu Mantarlı Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/tavuklu-mantarli-krep.jpg", "date": "21.01.2024 14:55:53", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tavuklu mantarlı krep, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan krep, küçük büyük herkesin severek yiyebileceği bir lezzettir. Krepin içine katılan malzemeler damak tadına göre değişir. Tavuklu mantarlı krep sadece kahvaltılarda değil beş çaylarında da konuklarınıza ikram edebileceğiniz kesinlikle denemeniz gereken harika bir tat.

Tavuklu mantarlı krep malzemeleri

Krep için
İç harcı için
Tavuklu Mantarlı Krep Üzeri için
Tavuklu mantarlı krep nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk etini ve mantarları küp-küp doğrayıp bir su bardağı suda az tuz atarak haşlayın. Bir tavada doğradığınız soğanları ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun ve içerisine tavuk ve mantarları ekleyip karıştırın. Baharatını ve kremasını ilave ettikten sonra biraz daha pişirip ocağın altını kapatın.

Ayrı bir tavanın içerisine bir kaşık unu hafif kavurduktan sonra yavaş yavaş sütünü ilave edip karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvama geldiğinde tereyağı tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra altını kapatın.

Derin bir kâsenin içerisine yumurtaları kırıp sütü ve tuzu ilave ettikten sonra çırpın ve yavaş yavaş un katarak karıştırın. Teflon tavanın içerisine bir kaşık sıvı yağı kızdırıp krep hamurundan bir kepçe dökerek kreplerinizi pişirin.

Kreplerinizi pişirdikten sonra içine iç harcını koyup bohça şeklinde katlayın ve yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Kreplerin üzerine hazırlamış olduğunuz tereyağlı sosu dökerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin ve üstleri kızarmaya başlayınca rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini de üzerlerine serpip kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin ve biraz dinlendikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }