{ "title": "Sütsüz Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/sutsuz-krep.jpg", "date": "19.01.2024 13:48:07", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt olmadığı zamanda da krep yapılabilir. Krepin yapımı kolay olmakla beraber yemesi de bir o kadar lezzetlidir. Kahvaltılarda ve beş çaylarında hanımların vazgeçilmez ikramlık çeşididir. Krepi kahvaltılarda tüketirken ayrıca krepten börekte yapılmaktadır. Sütsüz krep olur mu demeyin, sütün olmadığı zamanlarda su ile yapılabilir. Gerçekte sütlü yapılanın yemesi daha lezzetli olur. Sütsüz yapılan krep de aslında lezzetli olduğu kadar da hafif olur. Diyet yapanlar sütsüz tercih edebilir. Sütün yağından da kendilerini kalori olarak korumuş olurlar.

Sütsüz Krep Yapmak İçin Gerekli Malzemeler: 4-6 Kişilik
Sütsüz Krep Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine yumurtalar tek tek kırılır. Üzerine 5 su bardağı un ilave edilir. 6 su bardağı su ilave edilir ve mikser veya el çırpıcısı ile bu malzemeler karıştırılır. Bir miktar da tuz eklenir tekrar çırpılır.

Krep tavası ocağa konur ve ocak yakılır. Krep tavası ısınmaya başlayınca çok çok az miktarda sıvı yağ dökülür ve sallanır yağın her tarafa yayılması sağlanır. Krep hamurundan bir kepçe yardımı ile alınır ve ısınan yağın üzerine dökülür krep tavası sallanır ve hamurun eşit bir şekilde yayılması sağlanır. Hamur kızarmaya başlayınca tavadaki hamuru alt üst ederek her iki yüzünü de güzelce pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Bu malzemeye yeşillik ve peynir koyarak da yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }