{ "title": "Sütsüz Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/sutsuz-krep.jpg", "date": "19.01.2024 13:48:07", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Sütsüz Krep, krep aslında yumurta, süt ve un karışımından yapılan bir tür hamur işidir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılmaktadır. Malzemelerden süt olmadığı zamanda da krep yapılabilir. Krepin yapımı kolay olmakla beraber yemesi de bir o kadar lezzetlidir. Kahvaltılarda ve beş çaylarında hanımların vazgeçilmez ikramlık çeşididir. Krepi kahvaltılarda tüketirken ayrıca krepten börekte yapılmaktadır. Sütsüz krep olur mu demeyin, sütün olmadığı zamanlarda su ile yapılabilir. Gerçekte sütlü yapılanın yemesi daha lezzetli olur. Sütsüz yapılan krep de aslında lezzetli olduğu kadar da hafif olur. Diyet yapanlar sütsüz tercih edebilir. Sütün yağından da kendilerini kalori olarak korumuş olurlar.