{ "title": "Sütlü Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/sutlu-krep.jpg", "date": "21.01.2024 01:44:06", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
Sütlü Krep hem sabah zinde uyanmak isteyenlerin çok pratik bir şekilde yapacağı gayet güzel bir kahvaltı besini hem de akşamları yemeklerde tercih edebileceğiniz ideal bir besindir. Yanında vereceğiniz bütün yiyeceklerle uyum sağlayabilen bir gayet besleyici bir tariftir. Şimdi de bu lezzetli yiyeceğin tarifini verelim. Sütlü krep tarifinin malzemeleri ve yapılışı aşağıda verilmiştir.

Kahvaltılık Sütlü Krep İçin Gerekli Malzemeleri
Kahvaltılık Sütlü Krep Nasıl Yapılır?

Elinize alacağınız bir su bardağı kadar unu geniş tabanlı bir kaba koyunuz ve de üzerine bir su bardağı sütü ekleyin. İsterseniz eğer bir tel çırpıcı kullanarak, isterseniz de mikser kullanarak çırpınız. Çırptığınız karışıma yarım su bardağına yakın ılık su ile iki adet yumurtaları atın. Sonra tuzu içine atın. Bir güzel çırpınız. Karışımda un karşımının topak topak bir halde olmamasına özen göstermeniz gerekir. Varsa eğer krep yapmak için tasarlanan tavanızı yoksa da normal bir tavayı ocağa koyup, altını kısık ateşe veriniz. Tavaya margarini koyunuz. Margarini isterseniz spatula mutfak aracı yardımıyla isterseniz de bu margarini kap kısmından tutarak sürüp eritiniz. Margarini iyice sürüp yedirdikten sonra ise yapmış olduğunuz krep karışımından yaklaşık olarak 1 kepçe kadar alıp tavanızın üzerinde bir güzel gezdirin ve oldukça hızlı bir şekilde hazırlamış olduğunuz krep malzemelerini eşit bir miktarda yaymak amacıyla tavanızı sağa ve sola doğru eğin, dağıttıktan hemen sonra krebin alt bölgesinin bir güzel pişmesi için 1 dakikaya yakın bekleyin. Tavayı yeterince yağladığınıza inanıyorsanız ve krebin alt bölümü tam piştiği zaman eğer tavayı sallarsanız direkt olarak hareket edeceğini göreceksiniz. Mutfak aracı olan spatula ile bir kısmını kaldırarak alt kısmının da pişip pişmediğine bakmanız gerekebilir.
Alt kısmı pişmiş olan krebin diğer kısmının da tam olarak pişirmek istiyorsanız eğer spatula kullanarak veya becerebiliyorsanız eğer tavanın sap kısmından tutup ters yöne doğru çevirin. Diğer yüz kısmını da aynı şekilde pişirdikten sonra artık pişmiş olan sütlü krebinizi boş bir tabağa alın.

Afiyet olsun.
" } ] }