{ "title": "Sodalı Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/sodali-krep-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 04:16:28", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Sodalı Krep Tarifi, sodanın hamur işlerinde ne kadar başarılı olduğu herkes tarafından bilinmektedir ve bu nedenle sodalı börek, sodalı poğaça, sodalı çörek ve son olarak da sizler için sodalı krep hazırladık. Sodanın hamur işlerini kabarttığı ve mükemmel bir yumuşaklık sağlamasından dolayı hazırlayacağımız krepte normal kreplere oranla hem çok daha güzel kabaracaktır hem de ipek gibi yumuşacık olacaktır. Sodalı krep tarifimizi sizlerde kolaylıkla hazırlayarak hafta sonu kahvaltıları, öğle yemekleri, çay saatleri veya habersiz ani bastıran konuklarınız için çayınız demleninceye kadar çabucak hazırlayıp evinizde var olan farklı malzemelerle zenginleştirerek bir fincan sıcak çay eşliğinde konuklarınıza veya sevdiklerinize ikram ederek mükemmel bir krep ziyafetine eşlik edebilirsiniz.

Sodalı Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Sodalı Krep Tarifi İç Harcı için
Sodalı krep Nasıl Yapılır?

Sodalı krep tarifi hazırlığımıza ilk olarak derin bir karıştırma kabına 2 adet yumurtanın beyazını ayrı bir kabın içine ayırarak sarılarını ilave ederek başlayalım. Ardından bir çırpma teli yardımıyla ayrı bir kabın içine ayırdığımız yumurta aklarını iyice çırparak köpük, köpük kar şekline getirerek bir kenarda beklemeye bırakalım. Daha sonra krep hamuru hazırlayacağımız kabın içine aldığımız yumurta sarılarını iyice çırpalım. Daha sonra üzerine soğuk süt, sıvı yağ, maden suyu ve damak tadınıza göre 1 tatlı kaşığından az veya daha çok tuz ilave ederek tüm karışımı güzelce çırpıp harmanlayalım. Daha sonra üzerine 2 su bardağı elenmiş unu azar azar ilave ederken bir yandan da çırpmaya işlemine devam edelim. Sodalı krep hamurumuz pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar çırpalım. Krep hamurumuz ayran kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olması oldukça önemlidir. Aksi halde bu kıvamdan daha koyu bir kıvam alan hamur pişme esnasında daha geç pişecektir ve piştikten sonra da krepin içi hamurlaşacaktır. Bu yüzden krep hamuru kıvamının cıvık olması oldukça önemlidir.

Sodalı krep hamurumuz hale geldikten sonra artık pişirmeye başlayabiliriz. Krep tavamızı veya uygun bir teflon tavayı ocağımıza koyarak tavayı ısıttıktan sonra içine 1 çorba kaşığı kadar sıvı ekleyip tavanın tabanı yaylayarak, bir çorba kepçesi yardımıyla hamurdan alarak sıcak tavaya dökerek tavayı sallayıp hamuru her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yayarak pişmeye bırakalım. Sodalı krepin altı pişince bir spatula ile ters düz ederek çevirip diğer tarafını da pişirdikten sonra geniş bir servis tabağına alarak pişirme işlemine aynı şekilde tüm hamur bitinceye kadar devam edelim. Hazır hale gelen sodalı krepleri ister sıcak olarak isterseniz soğuduktan sonra her iki şekilde de tüketebilirsiniz. Kreplerin lezzetini artırmak ve zenginleştirmek için arzuya göre dilerseniz bal, reçel, fındık ezmesi veya peynir maydanoz gibi dilediğiniz malzemelerle birlikte tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }