{ "title": "Sebzeli Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/sebzeli-krep.jpg", "date": "20.01.2024 17:40:27", "author": "Dilşad yıldız", "article": [ { "article": "Sebzeli Krep, misafir sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Misafirlere sadece yemek olarak değil, çayın yanına atıştırmalık olarak da verebiliriz. 4-6 kişilik bir tariftir. Dilerseniz malzemeleri arttırıp kişi sayısını da arttırabilirsiniz.

SebzeliKrep İçin Krep Malzemeleri
SebzeliKrepİçin İç Malzemeleri
Sebzeli Krep İçin Beşamel Sosu Malzemeleri
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz
Sebzeli Krep Üzeri İçin Malzemeleri
  • 1 kâse domates sosu
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Sebzeli Krep Nasıl Yapılır?

Krep için, yumurtaları büyük bir kabın içine kırıyoruz, sütünü ve sıvıyağını üzerine ekliyoruz. Dereotunu ince ince güzelce doğruyoruz ve üzerine döküyoruz. İstediğimiz miktarda tuz ilave ediyoruz üstüne unu koyuyoruz ve güzelce akıcı kıvama gelene kadar çırpıyoruz. İç harcını hazırlamak için soğanları piyazlık ince ince doğruyoruz, sonra mantarları çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz. Önce soğanı zeytinyağlı tencerede güzelce kavuruyoruz, soğanlar biraz kavrulduktan sonra üstüne mantarları döküp kavurmaya devam ediyoruz. Sonrasında biberlerin hepsini küp-küp doğruyoruz. Havuçlarımızı da güzelce rendeliyoruz. Öncelikle havuçları tencerenin içine döküyoruz, biraz havuçlarla kavrulduktan sonra üzerine doğradığımız biberlerimizi döküp biraz daha kavuruyoruz. Üstüne istediğimiz kadar tuz ve karabiber atıyoruz. İç harcımız pişene kadar kavuruyoruz. İç harcımız piştikten sonra ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Biraz soğuduktan sonra maydanozu ince ince kıyıp içine ekliyoruz. Sonra krepi pişirmeye geçiyoruz.

Krep tavasını yağlıyoruz, ocağa koyuyoruz. Tavaya bire kepçe birer kepçe krep harcımızı döküp krepi pişiriyoruz. Krepin alt kısmı kızarınca, diğer tarafını da çevirip kızartıyoruz. Pişen krepleri normal tepsiye diziyoruz. İç harcımızı kreplerin içine yetecek şekilde hepsine pay ediyoruz. Sonra krepleri rulo yapar gibi sarıp rulo şekli veriyoruz. Sonra cam fırın kabımızı biraz yağlıyoruz ve krepleri güzelce birbirine çok yanaştırmadan cam kabımıza diziyoruz ve öylece bekliyoruz.

Beklerken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Beşamel sosumuz için küçük bir tencerede tereyağını eritiyoruz üzerine unumuzu ilave edip unumuzun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine sütümüzü ekliyoruz, tuzunu ve karabiberini de içine attıktan sonra koyu kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Koyu kıvama gelince ocağımızı kapatıp üstüne domates sosumuzu döküyoruz ve kreplerin üstüne hazırladığımız beşamel sosumuzu döküp üstüne rendelenmiş kaşarı bolca serpiştiriyoruz. Önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırınımıza krepleri koyup pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }