{ "title": "Sade Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/sade-krep-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 04:41:22", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Sade Krep Tarifi, Kahvaltı sofralarında ve çay saatlerinizde hazırlayabileceğiniz, hazırlaması son derece kolay bir tariftir. Sade olduğu için içerisine her türlü kahvaltılık ürün sarılarak çok lezzetli bir şekilde tüketilebilir. Özellikle çocuklar, çikolata veya fındık ezmesi sürülmüş krepe bayılırlar. Sizlerde sevdiklerinize bu tarifi hazırlayarak çok güzel lezzetler sunabilirsiniz. Kolay gelsin.

Sade Krep Tarifi Malzemeleri
Sade Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir karıştırma kabının içerisine süt ile ılık suyu alıyoruz. Üzerine iki adet yumurtayı kırıyoruz ve çırpıyoruz. Da sonra sıvı yağı ilave edip bir miktar daha çırpıyoruz. Üzerine tuz ile unu da ekleyip karışımın içerisindeki topaklanmalar yok oluncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.

Orta genişlikte bir teflon tavayı ocağın üzerine alıyoruz ve kızmasını bekliyoruz. Üzerine çok az margarin sürüyoruz. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavanın tam ortasına boşaltıyoruz. Tavayı sağa sola hızlı hareketler ile döndürerek hamurun tavanın her tarafına eşit miktarda yayılmasını sağlıyoruz. Bu işlemi yaparken biraz hızlı davranmak gerekir. Aksi halde hamur eşit yayılmayacağından krepin bazı bölgeleri ince bazı bölgeleri kalın olabilir. Krep yeteri kadar piştiğinde uçlarından yukarı doğru kıvrılmaya başlayacaktır. Kıvrılmaya başlayınca spatula ile çevirip birkaç dakika daha pişirin. Ardından çıkarıp üzerine margarin sürün. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Hazır olan sade krepi fazla soğutmadan servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }