{ "title": "Rulo Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/Rulo-Krep-92.jpg", "date": "21.01.2024 05:09:30", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Rulo Krep, İç malzemesini istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz Rulo Krepi ister şekerli hazırlayıp tatlı pasta gibi, isterseniz de tuzlu hazırlayarak kahvaltılık ya da beş çaylarında çayın yanında servis edebilirsiniz. Rulo krepi tuzlu olarak patatesli, kıymalı, peynirli, ıspanaklı, pırasalı ve sucuklu olarak hazırlayabilirsiniz. Rulo Krepi şekerli olarak meyveli, krem şantili, çikolatalı, pekmez ve tahinli olarak hazırlayabilirsiniz. Ben bu tarifimde patatesli olarak hazırlamayı tercih ettim.

Rulo Krep Malzemeleri
Kızartmak için
İç Malzemeleri
Üzeri için
Rulo Krep Nasıl Yapılır?

Rulo Krepi hazırlarken öncelikle iç harcını hazırlamaktan başlayın. Çünkü krepler pişerken krep soğumadan hemen iç harcı doldurup sarmanız gerekir. İç harcı için patatesleri haşlayın. Daha sonra bir tencereye doğrayın. Ayrı bir tencereye sıvı yağını ve küp-küp yemeklik soğanları doğrayarak kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra doğradığınız patatesleri ve baharatları ekleyerek iyice karıştırıp harmanlayın. Daha sonra soğuması için ağzı açık olarak tezgâhın üzerine alın. Daha sonra krepi hazırlamak için bir çırpma kabına sütü, yumurtayı ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra unu yavaş yavaş eleyerek mikserde çırpmaya devam edin. Çatalla da olur. Ancak mikser daha iyi sonuç verir. Son olarak krep hamuru kıvama gelince karabiberi ve kaşar peynirini rendeleyip çatalla karıştırın. Daha sonra krep tavasını biraz yağlayarak ocağın üzerine alın ve bir kepçe krep hamurunu kızgın yağa dökerek sadece bir tarafını kızartın. İç tarafı yapışması için pişmemiş olması gerekir. Krepler pişerken çok hızlı olmanız gerekir. Pişmeyen tarafına iç harçtan bir yemek kaşığı dökerek sarın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer krep hamurlarını da aynı işlemden geçirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

" } ] }