{ "title": "Reçelli Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/recelli-krep-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 11:59:08", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Reçelli Krep Tarifi, Mutfaklarımızda birçok yemek yapılmaktadır. Özellikle etli yemekler ve hamur işleri çokça yapılan yemeklerdendir. Bu yemeklerin hepsi birbirinden nefis olur. Biz yine bugün hamur işi olan krep yapacağız. Krep yapması çok kolay ve pratiktir. Krebinde diğer yemekler gibi birçok çeşidi yapılır. Sebzelisi, kıymalısı, peynirlisi ve reçellisi ve daha birçok şekilde yapılır. Reçelli krep tarifini yapalım hem kolay hem de çok lezzetli oluyor.

Kahvaltı sofraların sevdiklerinize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Çocuklarında vazgeçilmez lezzetlerindendir. Ben bugün krep hamurunu da biraz değişik yapacağım. Reçelli olduğu için vanilyalı yapacağım. Şimdi nasıl yapıldığını öğrenelim.

Reçelli krep tarifi için gerekli malzemeler
İçi için
Reçelli krep tarifi yapılışı

Yumurtaları derin bir kaba alıp çırpma teli yardımı ile bir güzel çırpıyoruz. Sonra üzerine yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Süt ve vanilyayı da ekleyip hepsini bir güzel karıştırıyoruz. Son olarak ununu da ilave edelim ve hepsini iyice birbirine yedirelim. Akışkan bir hamur kıvamına gelecek. Hazırladığımız hamuru yaklaşık on dakika kadar dinlendirelim. Sora teflon bir tava alıp ocağa koyalım. Tavanın içine iki üç damla sıvı yağ damlatalım. Biraz ısırıp hamurumuzdan bir kepçe tavaya koyalım ve sağa sola tavanın her yerini kaplayacak şekilde yayalım. Biraz kızardıktan sonra sıpatula yardımı ile diğer tarafını çevirelim. Piştikten sonra bir tabağın içine alıp tereyağı ile yağlayalım. Hepsini aynı şekilde yapıb yağlayalım. Hepsi bittikten sonra reçelini sürelim. Ben çilek reçeli ile yaptım. İsterseniz diğer reçelerden de kullanabilirsiniz. Hatta çikolata da sürüp servis yapabilirsiniz.
" } ] }