{ "title": "Peynirli Maydanozlu Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/peynirli-maydanozlu-krep.jpg", "date": "19.01.2024 10:27:27", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Peynirli maydanozlu krep, Krep, her lezzet için uygun olarak kullanılabilen eşsiz bir lezzettir. Bu lezzetli şekerli tatlıların yapımın da kullanılmasının yanı sıra tuzlu tariflerde de oldukça lezzetli tarifler de kullanılabilir. Peynirli maydanozlu krep de bu tuzlu tariflerden biridir. Özellikle kahvaltı sofraların vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarif yapımı ile de oldukça pratiktir. İşte yapı ile pratiklik sağlayan ve lezzeti ile de damaklar da eşsiz bir tat bırakacak bu avantajlı tarifin yapımına beraber bakalım;

Peynirli maydanozlu krep için gerekli olan malzemeler
Peynirli maydanozlu krep nasıl yapılır?

Öncelikle yapacağımız krep tarifi için iç malzeme hazırlayınız. Bir tutam maydanoz ince ince doğranarak bir kabın içerisine konulur ve yarım kalıp peynir de kabın içerisine katılarak iyice karıştırılır. Yapmış olduğumuz bu iç harcı bir köşeye koyarak ana malzememiz olan krepleri yapmaya başlayabiliriz. Krep için öncelikle bir kabın içerisine yumurtalar kırılır, bir tutam tuz, sıvı yağ, süt, kabartma tozu eklenerek iyice çırpılır. Tüm malzemeler bütünleşinceye kadar çırpma işlemi devam eder ve istenilen kıvam elde edildiğin çırpma işlemi durdurulur. Daha sonra yaptığımız bu karışıma un yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Hamurun topak bir halde kalmaması için un eklenirken yavaş yavaş konulmalı ve çırpma işlemi hızlı olmalıdır. Unun hepsi konulduktan sonra elde edilen hamur iyice çırpılarak bir köşeye alınmalıdır.

Genişçe bir teflon tava ocağın üzerine alınarak kısık ateşte tavanın her yerine eşit olarak sıvı yağla kaplanmalıdır. Tavanın içindeki yağ ısınmaya başlayınca yaptığımız hamurdan bir kepçe alarak tavanın içerisine yaymaya başlayın. Tavanın içerisine döktüğünüz hamur yuvarlak bir hal almalıdır ve pişirilmelidir. İlk önce ön tarafı pişirilen hamur bir geniş kaşık yardımıyla arka tarafı çevrilmelidir ve iyice pişirilmelidir. Her iki taraf da eşit miktarda piştiyse krep olmaya başlamıştır. Hamur aynı bu şekilde kullanılarak tüm hamurdan krepler yapılarak bir tabağın üzerine bırakınız. Sonra orta boy bir borcam içerisine bir adet krep bırakılır. Krepin üzerine daha önceden hazırlamış olduğumuz peynirli harçtan biraz koyunuz ve üzerine bir adet daha krep yerleştiriniz tekrar üzerine peynirli harç koyunuz. Bu işlem bir krep biraz iç koyarak devam eder eldeki malzemeler bitene kadar. Tüm krepler bittikten sonra en üstteki krepin üzerine kaşar peyniri serpilir. Bir yemek kaşığı tereyağı da üstüne sürülerek fırına koyulur. Kreplerin üzerindeki kaşar peyniri eriyene kadar pişirme işlemi devam eder. Pişirilme işlemi bittikten sonra peynirli maydanozlu krep tarifiniz hazır demektir. Dilimleyerek sıcak bir halde servisini yapabileceğiniz bu tarif damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacaktır. İçerdiği peynirden dolayı kahvaltı sofranızı da oldukça şenlendirecek bir lezzettir. Sizde bu değişik ve sevilen lezzeti hemen deneyin.

Afiyet olsun.
" } ] }