{ "title": "Peynirli Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/peynirli-krep.jpg", "date": "19.01.2024 10:39:15", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Peynirli Krep, Pazar kahvaltısında farklı bir lezzet arayanlar için tercih edilebilecek oldukça hafif bir atıştırmalıkdır. Yapımı da oldukça pratik ve az malzemeli olan peyirli krep ani gelen misafirinize de hemen yapabileceğiniz, çayın yanında servis edeceğiniz lezzetli bir tarifdir.

Peynirli Krepin Malzemeleri
İç Harcı için Malzemeleri
Peynirli Krepin Nasıl Yapılır?

Krep hamurunu yapmakla işe başlayalım. Krep hamuru için derin bir kaba süt ve yumurtayı ilave edip iyice çırpın. Çırpılan bu karışımın üzerine un, tuz, kabartma tozu ekleyip iyice karıştırın. Krep hamuru oldukça akışkan bir hamur olmalı. Boza kıvamında olması gerekir. Eğer ki krep hamurunun kıvamı katı olduysa biraz süt ile hamur açılabilir. Krep hamuru hazırlandıktan sonra krep tavası ocağın üzerine alınır ve çok az bir yağ ile yağlanır sonra krep hamurundan bir kepçe kadar alınır ve tavanın tam ortasına döküldükten sonra hamur tavanın kenarlarına yayılır. Krepin altı piştikten sonra spatula yardımı ile krep alt üst edilir. Üst kısmı da pişirilir. Bu şekilde devam edilerek krep hamuru tamamen bitirilir. Sıra krepin iç malzemesini hazırlamada. Bunun için iki tane orta büyüklükteki peyniri rendeleyin. Ardından maydanozları yıkayın ve küçük küçük doğradıktan sonra peynirin içine ilave edin üzerine pul biber ve karabiberi de ekledikten sonra iyice karıştırın. Pişirilen krep henüz sıcak iken hazırlanan peynirli malzeme krepin arasına konularak, rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo krepler, isteğe göre dilimlenerek servis tabağına alınır ve sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }