{ "title": "Otlu Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/Otlu-Krep-Tarifi-76.jpg", "date": "19.01.2024 17:23:02", "author": "seda ayyildiz", "article": [ { "article": "Otlu Krep Tarifi, kahvaltıların vazgeçilmesi olan klasik krep tarifine alternatif bir tariftir. Kahvaltı haricinde gün içi atıştırmalıklarda da zevkle tüketilebilecek otlu krep, yeşillik yemeyen çocukların anneleri için de kurtarıcı bir tariftir. Çok hızlı hazırlanması ve az malzeme kullanılması sebebiyle oldukça pratik bir tariftir.

Otlu Krep Tarifi malzemeleri
Tavayı Yağlamak için
Kreplerin Üzerine Sürmek için
Otlu Krep Nasıl Yapılır?

Kreplerimizi hazırlamaya başlamadan önce yeşilliklerimizi güzelce yıkıyoruz. Ardından daha iyi temizlenebilmesi için sirkeli suda yarım saat bekletiyoruz ve duruluyoruz ve güzelce süzülmesi için süzgeçte bir kenarda bekletiyoruz. Süzülen yeşilliklerimizi ince ince kıyıyoruz. Karıştırma kabında yumurtaları iyice çırpıyoruz ve üzerine sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından un ve tuzunu ekliyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz. Krep hamurunun kıvamı ne çok sıvı ne de çok katı olmalıdır, boza kıvamına yakın bir kıvamda olması idealdir. Hazırladığımız krep hamurumuza ince kıydığımız yeşillikleri ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra krep tavasını eğer krep tavası yoksa teflon tavayı sıvıyağ ile yağlıyoruz. Tava ısındıktan sonra 1 kepçe dolusu krep hamurunu tavaya döküp tavamızı yuvarlak bir şekilde sallayarak tavanın tüm tabanına hamurun yayılmasını sağlıyoruz. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını da çevirip pişiriyouz. Tüm krep hamurunu aynı şekilde pişirip servis tabağına alıyoruz. Pişen kreplerin üzerine bir miktar tereyağı sürüp yağlıyoruz. Otlu kreplerimizi sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }