{ "title": "Muzlu Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/muzlu-krep.jpg", "date": "20.01.2024 16:58:39", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Muzlu Krep, Sabah kahvaltısı günün en önemli yemeğidir. Kahvaltı sofralarımızda sadece peynir, zeytin ile yetinmeyiz. Her öğünde olduğu gibi kahvaltı sofralarımızda çeşit çeşitlidir. Kahvaltı sofralarında en çok yumurtalı yemekler yapılır. Krep de bunlardan biridir. Ben bugün size değişik bir tarif vereceğim. Bu tarifi ister kahvaltı sofralarında isterseniz de beş çaylarının yanında sunabilirsiniz. Benim kızım bu krepi severek yiyor, bence sizin çocuklarınız da çok sevecek.

Hamuru için gereken malzemeler
İçi için
Muzlu Krep Nasıl Yapılır?

Önce yumurta ile şekeri bir kabın içinde çırpalım. Sonra süt ve yağı koyup çırpmaya devam edelim ve unu, vanilyayı ve kakaoyu da ilave edip topak kalmayacak şekilde çırpalım. Akışkan bir hamurumuz olacak. Hamuru 10,15 dakika kadar dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonara teflon bir tava alıp içine biraz sıvı yağ sürelim. Tavayı ısıtıp bir kepçe kadar hamurdan koyalım ve tavanın her yerine yayalım. Alt tarafı pişince tersini çevirelim. Biraz daha pişirip ocaktan alalım.

Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Hamurumuz bittikten sonra krepleri tek tek alalım ve aralarına sarelleden sürelim. Sonra bütün bir muzu koyup krepimizi rulo şeklinde saralım. Hepsini aynı şekilde sarıp bir tabağa koyalım. Sarma işlemi bittikten sonra muzlu kreplerimizi ikişer parmak kalınlığın da keserek dilimleyelim. Evet muzlu kreplerimiz yemek için hazır. Hepinize afiyet olsun.
" } ] }