{ "title": "Mayalı Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/mayali-krep-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 05:34:41", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Mayalı Krep Tarifi, Krep yumuşacık kıvamı ve birçok yapılış şekli ile her damağa hitap eden ve özellikle çocuklar tarafından oldukça fazla sevilen bir yemektir. Özellikle sabah kahvaltılarının aranan lezzeti olan krep değişik malzemeler ile yapılabilir. Bunların arasında en kolay ve en çok ön planda olanı mayalı kreptir. Mayalı krep yurdumuzda her yörede yapılan ve farklı adlar ile adlandırılan bir lezzettir. Tereyağı ile yapılan ve doyumsuz bir lezzet olan mayalı krep akıtma, kabartma veya pankek gibi isimler almaktadır. Maya ile yapılan ve pofuduk yumuşacık lezzette bir yemek olan mayalı krep tarifi şu şekildedir.

Mayalı Krep Tarifi Gereken Malzemeleri
Mayalı Krep Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta büyüklükte bir tava ocağa koyulur ve altı kısılarak ısınmaya bırakılır. Tavanın ısınma işlemi sürerken derince bir kap içerisinde yumurta, süt, maya, tuz ve sıvı yağı karıştırılarak iyice çırpılır. Çırpma işleminin ardından peynir de kabımıza eklenir ve iyice karıştırılır. Son olarak unumuzu topaklanmasını engellemek amacı ile küçük bir elek yardımı ile eleyerek kabımızın içene alıyoruz. Harcımızı iyice karıştırıp unu iyice harcın içinde ezdikten sonra ısınan tavanın zeminine bir miktar tereyağı sürüyoruz. Daha sonra tavaya hazırladığımız harçtan ince bir tabaka oluşturacak şekilde tüm zemine döküyoruz. Bir müddet piştikten sonra krebi tava içinde çevirerek diğer tarafınında aynı şekilde pişmesini sağlıyoruz. Kalan harç için aynı işlem uygulanır ve hamurun bitmesi ile kreplerimiz yemek için hazır hale gelmiş olur. Sade tüketilebileceği gibi arasına istenilen malzemenin koyularak yenebileceği yumuşaklıkta bir lezzet şöleni olan krepler soğumadan tükatilmelidir.
" } ] }