{ "title": "Mantarlı Tavuklu Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/mantarli-tavuklu-krep.jpg", "date": "19.01.2024 17:25:24", "author": "Dilşad yıldız", "article": [ { "article": "Mantarlı Tavuklu Krep hem yemek olarak hem de çayın yanına aperatif börek olarak yapabilirsiniz. Mantar ve tavuk bir arada damak tadına çok uygun bir ikilidir. Krepi 2-3 saat hatta bir gün önceden hazırlayıp bekletmek daha güzel bir tat verir.

Mantarlı Tavuklu Krep Tarifi (4-6 kişiliktir)
MantarlıTavuklu Krep İçi Malzemeleri
Mantarlı Tavuklu Krep Üzeri Malzemeleri
  • 2-2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Süt
  • Karabiber
  • Rendelenmiş Kaşar
Mantarlı Tavuklu Krep Nasıl Yapılır?

Krepmalzemelerini karıştırın bir kapta güzelce koyu kıvama gelene kadar çırpıyoruz, kıvamı koyu kıvamda olmalı. Kıvamı tam tutturmak için 2 bardak un ile başlayıp un miktarını arttırıp alabildiğine un koyabiliriz. Krep içini hazırlamak için mantarları ve tavukları küp-küp doğrayın ayrı ayrı kaplarda haşlayın, haşladığınız su az olmalı. Sonra soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz, soğanları yağda iyici pişirip öldürmemiz lazım sonra tavuk ve mantarlarımızı üstüne ekliyoruz, baharatını ve kremasını da ekledikten sonra biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz. Şimdi beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tereyağını küçük bir tavada güzelce eritiyoruz üstüne unumuzu dökerek iyice kavuruyoruz, unun kokusu çıktıysa iyice kavrulmuştur, üzerine sütümüzü ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz, topakların kalmamasına dikkat ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırıp pişiriyoruz. Kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alınır ve beşamel sosumuz hazır. Her şeyi hazırladıktan sonra, krep tavasına ya da yapışmaz tavaya birer keçe dökerek kreplerimizi pişiriyoruz. Pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz, hazırladığımız krep içini kreplerimizin içine koyup bohça yapar gibi yapıp katlıyoruz. Fırın tepsimizi güzelce yağlıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine krepleri ters çevirip güzelce birbirine yapıştırmadan koyuyoruz, üzerlerine hazırladığımız beşamel sosumuzu döküyoruz. Fırınımızı önceden 180 - 200 derecede ısıtılmış hale getiriyoruz. Kreplerimizi ısıtılmış fırına veriyoruz ve üst kısmı kızarıncaya kadar fırını açmıyoruz, kızardıktan sonra rendelenmiş kaşarı üzerlerine bolca serpiyoruz ve tekrar fırınımızın kapağını kapatıyoruz. Kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz, piştikten sonra kreplerimizi çıkartıyoruz. Krepimiz hazır afiyet olsun.
" } ] }