{ "title": "Mantarlı Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/mantarli-krep.jpg", "date": "21.01.2024 11:19:46", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Mantarlı krep, Krep artık her öğün rahatlıkla yiyebileceğimiz alternatif bir yemek haline geldi. Sabahları kahvaltıda, akşam ve öğlen vakitlerinde ise değişik malzemeler kullanılarak yemek haline gelen bir yiyecek oldu. Hem sadesi hem de her çeşidi herkes tarafından sevilerek tüketilmeye başlandı. Bugün ise krebi hem öğlen hem de akşam yemeklerinde yiyebileceğimiz bir şekilde yapacağız. Şimdi mantarlı krep hazırlayacağız. Hem mantar hem krep iki muhteşem lezzet bir arada. Şimdi gelelim tarifine.

Krep hamuru için gerekli malzemeler
İç harcı için gerekli olan malzemeler
Beşamel sosu için gerekli olan malzemeler
Mantarlı Krep Nasıl Yapılır?

İlk olarak beşamel sosumuzu hatırlayalım. Bir tavada yer ayağınızı eritiyoruz ve içerisine unu koyup kavuruyoruz. Kavrulan unun içerisine sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve bir yandan da hızlı bir şekilde karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın. Pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra içerisine yumurtayı kırıp iyi bir şekilde çırpıyoruz ve en son olarak tuzunu ekliyoruz.

İç harcına ise ilk olarak soğanları küp-küp doğramak ile başlıyoruz. Doğradığımız soğanları sıvıyağ ile bir tavaya koyuyoruz ve biraz kavuruyoruz. Kavurduktan sonra mantarları ilave ediyoruz ve karabiber ile tuzunu da ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Şimdi ise krepleri yapmaya başlayabilirsiniz. Tüm krep malzemelerini karıştırıyoruz. Bu krep hamurunu kızgın tavaya bir kepçe döküyoruz ve her iki tarafını iyi bir şekilde pişiriyoruz. Tüm krep hamurunu aynı şekilde yapıyoruz. Daha sonra her krepin içerisine eşit miktarda mantarlı harçtan koyuyoruz. Krepin kenarlarını biraz içine katlayıp rulo yapıyoruz. Bütün krepleri aynı şekilde yapıp bir fırın tepsisine diziyoruz. En son olarak üzerlerine beşamel sosumuzu döküp,180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }