{ "title": "Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/krep.jpg", "date": "21.01.2024 13:26:09", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Krep, krep süt, yumurta ve un ana malzemesi olarak hazırlanan ve teflon tavada pişirilen bir hamur işi tarifidir. Çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Hamurunun hazırlanması oldukça pratik olmasına rağmen pişirmesi biraz el becerisi gerektirir. Yakmadan güzel pişmiş krepler hazırlamak için birkaç defa denemiş olmanız gerekir. Birkaç denemeden sonra çok güzel krepler hazırlayacağınıza emin olabilirsiniz. Krep yaparken hamuru ve pişirmesi kadar pişireceğiniz tava da çok önemlidir. Mümkün ise krep tavaları kullanmanızı tavsiye ederim. Bunlar ile çok daha iyi bir pişirme sağlayacaksınız. Krep genellikle kahvaltı da tüketiliyor olsa da bazı yemekler de pastalarda da krep kullanılır. Kahvaltılarda krep tuzlu yapılırsa peynir, zeytin, domates ile çok lezzetli olur. Tuzlu krepler dilimlenerek arasına peynir konulur ve sarılırsa hem çok lezzetli hem de çok şık bir görüntü olur. Şekerli yapılırsa bal, pekmez, reçel, çikolata ve meyveler ile süslenerek tüketilir. Her ikisi de oldukça lezzetli olur. Ne ile tüketecekseniz ona göre tuz veya şeker kullanırsınız. Yemeklerde ise kullanılırken tuzlu krepler hazırlanır ve içerisi tavuk, et, garnitür, mantar ve sebzeler ile doldurularak beşamel sos ile fırınlanarak servis edilebilir. Pastalarda da yine şekerli krepler hazırlanır ve kakaolu ya da meyve parçacıkları ile yapılır. Ardından meyve veya çikolata sosları ile süslenerek çok lezzetli tatlı tarifleri hazırlanabilir. Biz sizler için önce sade krep tarifi verelim ve daha sonra bu krepin farklı şekillerde kullanımından tarifler verelim.

Sade krep yapımı için gerekli malzemeler
Sade krep nasıl yapılır?

Krep yapımı için süt, su, yumurta bir kaba alınır ve iyice çırpılır. Tuzlu yapacaksanız tuz şekerli yapacaksanız şeker ekleyiniz. Ardından yavaş bir şekilde un ilavesi yapın ve bir yandan da karıştırın. Pürüzsüz kıvamda bir hamur elde edinceye kadar karıştırmanız gerekecektir. Hamur tam kıvamda olunca krep tavası ocağa alınır ve ısıtılır. Birkaç damla sıvıyağ damlatılır. Kepçe ile bir kepçe kadar tavaya eklenir ve arkalı önlü pişirilir. Küçük yapmak isterseniz yemek kaşığı kullanmalısınız. Krep pişirilirken ilk yüzeyi pişerken göz göz olmaya başlar ise diğer taraf çevrilir ve orada pişirilerek servis tabağına alınır. Bu yapılan krep pastalarda ve yemeklerde de kullanılır.

Krepli pasta yapımı için gerekli malzemeler
Krepli pasta nasıl yapılır?

Çikolata sos için iki su bardağı süt bir tencereye alınır ve üzerine çikolata sos eklenir. Çikolata sos kaynayana kadar pişirilir. Bir adet krep bir tabağa alınır. Üzerine çikolata sos dökülür. Birkaç adet böğürtlen dizilir tekrar çikolata sos dökülür ve bu defa ince dilimlenmiş muzlar dizilir. Tekrar sos dökülür ve Antep fıstığı serpilir. Bu şekilde servis edilir.

Krepli fırın yemeği yapımı için gerekli malzemeler
  • On adet krep
  • İki su bardağı garnitür
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 kaşık un
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Damak tadına göre tuz
Krepli fırın yemeği nasıl yapılır?

İlk olarak iç harç hazırlanır. İç harcı için bir adet kuru soğan doğranır ve üzerine üç yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek soğanlar kavrulur. Üzerine salça eklenir ve salça da kavrulunca garnitür eklenir ve beş dakika kadar kavrulur. Ardından ocak kapatılır ve krepler bir kâsenin içerisine serilir. Üzerine iç harç konulur ve yanlardan kalan krepler içe doğru katlanır. Fırın tepsisine ters çevrilir. Üzerine beşamel sos hazırlanır. Sos için tereyağı ve un kavrulur ve üzerine süt eklenir. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ardından kreplerin üzerine dökülür ve fırına sürülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir ve ardından çıkarılarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }