{ "title": "Krep", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/krep.jpg", "date": "21.01.2024 13:26:09", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Krep, krep süt, yumurta ve un ana malzemesi olarak hazırlanan ve teflon tavada pişirilen bir hamur işi tarifidir. Çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Hamurunun hazırlanması oldukça pratik olmasına rağmen pişirmesi biraz el becerisi gerektirir. Yakmadan güzel pişmiş krepler hazırlamak için birkaç defa denemiş olmanız gerekir. Birkaç denemeden sonra çok güzel krepler hazırlayacağınıza emin olabilirsiniz. Krep yaparken hamuru ve pişirmesi kadar pişireceğiniz tava da çok önemlidir. Mümkün ise krep tavaları kullanmanızı tavsiye ederim. Bunlar ile çok daha iyi bir pişirme sağlayacaksınız. Krep genellikle kahvaltı da tüketiliyor olsa da bazı yemekler de pastalarda da krep kullanılır. Kahvaltılarda krep tuzlu yapılırsa peynir, zeytin, domates ile çok lezzetli olur. Tuzlu krepler dilimlenerek arasına peynir konulur ve sarılırsa hem çok lezzetli hem de çok şık bir görüntü olur. Şekerli yapılırsa bal, pekmez, reçel, çikolata ve meyveler ile süslenerek tüketilir. Her ikisi de oldukça lezzetli olur. Ne ile tüketecekseniz ona göre tuz veya şeker kullanırsınız. Yemeklerde ise kullanılırken tuzlu krepler hazırlanır ve içerisi tavuk, et, garnitür, mantar ve sebzeler ile doldurularak beşamel sos ile fırınlanarak servis edilebilir. Pastalarda da yine şekerli krepler hazırlanır ve kakaolu ya da meyve parçacıkları ile yapılır. Ardından meyve veya çikolata sosları ile süslenerek çok lezzetli tatlı tarifleri hazırlanabilir. Biz sizler için önce sade krep tarifi verelim ve daha sonra bu krepin farklı şekillerde kullanımından tarifler verelim.