{ "title": "Krep Tarifi", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/krep-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 06:52:21", "author": "Mervenur Elpit", "article": [ { "article": "Krep tarifi, Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan krepler hem öğün kurtarıcı hem de ağızda leziz bir tat bırakmaktadır. Habersiz gelen kahvaltı misafirlerimiz için hem göz hem karın doyurucu bir izlenim bırakabilirsiniz. Çeşit çeşit olan kreplerin mesela peynirli krepin hem küçük hem büyük insanlar severek yemektedir. Küçük çocukların severek yemediği ıspanak ise ilginç bir şekilde hazırlayarak çocukların beğenisine sunabiliriz. Denildiği gibi sosisli krepten peynirli krepe peynirli krepten ıspanaklı krepe hatta çocukların pek severek yediği şekerin bile krepi yapılırken bu krepin harcı nasıl yapılıyor. Hep birlikte aşağıda vereceğim krep tarifine bakalım.

Krep harcı için gerekli malzemeler
Krep Nasıl Yapılır?

Öncelikle krep hamurunun malzemelerini hazırlıyoruz. Krep hamuru için öncelikle yeteri derinlikte kabımızın içine sırasıyla malzememizi içine koyacağız. Öncelik olarak 2 tane yumurtamızı derin kabımızın içine kırıyoruz. Daha sonra suyumuzu ve sütümüzü kabımızın içine döküp çırpıyoruz. Unumuzu da ekledikten sonra topaklık kalmayacak şekilde bütün malzemelerimiz eşit dağılacak bir biçimde çırpıyoruz hamurumuzun içine tuzumuzu da ekledikten sonra birkaç tur daha karıştırdıktan sonra hamurumuzun hazır olduğunu anlıyoruz. Pişirmek için krep tavasını ocağın üstüne koyup krep tavasının ısınmasını bekliyoruz. Krep tavamız ısındıktan sonra az bir miktar yağ ekleyip krep hamurumuzdan bir kepçe kadarını krep tavamızın içine döküyoruz. Krep tavamızın dibini kaplayan krepin her iki yüzünü de eşit miktarda pişirdikten sonra krepi sunuma hazır hale getirebiliriz. Dilediğiniz gibi iç harcı hazırlayıp tüketebilirsiniz ya da isterseniz sade bir şekilde yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }