{ "title": "Krep Hamuru", "image": "https://www.krep.gen.tr/images/krep-hamuru(1).jpg", "date": "20.01.2024 11:53:21", "author": "münire elpit", "article": [ { "article": "Krep hamuru, Krep süt, su, şeker, tuz, un ve yumurta kullanılarak yapılan bir yiyecektir. Bu malzemeleri karıştırıp boza kıvamında bir hamur elde edilir. Bu hamur kızgın bir yüzeyin üstüne dökülerek pişirilir. Hazırlanışı çok kolay olan bir hamur işidir. Tatlı ve tuzlu olarak yapılıp tüketilebilir. İçine istenilen her türlü yiyecek konulup yenilebilir. Malzemeleri uygun ve kolay bulunabilen şeylerdir. 2 çeşit krep hamuru vardır. Bunlardan biri tatlı olanı diğeri tuzlu olanıdır.

Tatlı Krep tarifi için malzemeler
Tatlı Krep Nasıl Yapılır?

Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt ve suyu ekleyip bir süre daha çırpıyoruz. En son unu ekleyip boza kıvamına gelene kadar hamuru karıştırıyoruz. Tavanın içine çok az bir miktar yağ ekleyip krep hamurunu tavaya döküyoruz ve iki yüzünü pişiriyoruz. İçine istenilen tatlı malzemesi konularak veya sade olarak tüketilebilir.

Tuzlu krep tarifi için malzemeler
Tuzlu Krep Nasıl Yapılır?

Yumurtaları derince bir kabın içine alarak iyice çırpıyoruz. İçine sonrasında su ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak tuz ve unu ekledikten sonra hamur özleşene kadar çırpıyoruz. Krep hamuru kıvama geldikten sonra bir süre buzdolabında dinlenmesi gerekmektedir. 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra pişirmeye başlıyoruz. Tavanın içine çok az bir miktar yağ ekledikten sonra hamurdan bir miktar alıp tavaya döküyoruz ve iki taraflı pişiriyoruz. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlıyoruz. Sıcak olarak servis edilirse daha lezzetli olmaktadır.

Afiyet olsun.

" } ] }